Υποτροφίες ύψους 70.000 δολ. σε 7 σπουδαστές από την Hellenic Bar Association του Ιλινόις

H Hellenic Bar Association προσέφερε υποτροφίες $70.000 σε εφτά σπουδαστές στον τομέα του δικαίου, κατά την 68η χοροεσπερίδα της που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο. Μέσω της γενναιοδωρίας του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Τζον Κούλης η ατομική υποτροφία διπλασιάστηκε κατά τη φετινή χρονιά και ανήλθε στα 10.000 δολάρια. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση της Elios Photography ©️2018/ΗΒΑ.

ΣΙΚΑΓΟ. ΙΛΙΝΟΙΣ. Η Hellenic Bar Association (Ελληνική Ενωση Δικηγόρων του Ιλινόις – HBA) ανακοίνωσε υποτροφίες ύψους $70.000 προς εφτά σπουδαστές που επιδιώκουν να ακολουθήσουν την εκπαίδευσή τους σε Νομικές Σχολές, κατά την 68η ετήσια χοροεσπερίδα της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Περίπου 20 υποστηρικτές, Ελληνες και φιλέλληνες στον τομέα του Δικαίου, την εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις μετείχαν της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο «JW Marriott Hotel» στο κέντρο του Σικάγου (Chicago Loop).

Η ατομική υποτροφία των $5.000 που ίσχυε μέχρι φέτος κατέστη δυνατό να διπλασιαστεί μέσα από την ευγενική προσφορά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Τζον Κούλης (John C. Kulis Charitable Foundation).

Η χοροεσπερίδα ξεκίνησε με κοκτέιλ, συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα από την διάσημη ραδιοφωνική παραγωγό Μαριάννα Μαρτσιάνο (Marianne Murciano), ενώ ακολούθησε προσευχή από τον π. Κωνσταντίνο Αλιφεράκη από τον Ι.Ν του Αγίου Γεωργίου στο Σκίρερβιλ (Schererville) της Ιντιάνας.

Η πρόεδρος της HBA, Μαρία Βάθη (Maria Vathis), απηύθυνε ομιλία κατά την οποία έκανε λόγο για την ιστορία του παππού της, ο οποίος έφυγε από την Ελλάδα για την Αμερική στις αρχές του προηγούμενου αιώνα «εντελώς μόνος του, με ένα κομμάτι ψωμί στην τσέπη του και πουλώντας φρούτα πόρτα-πόρτα», με σκοπό να σπουδάσει και να προσφέρει ευκαιρίες στους συγγενείς του. «Οι πρόγονοί μας θα ήταν περήφανοι να δουν το καλό που κάνουμε στην κοινότητα παρέχοντας αυτές τις ευκαιρίες μέσα από την Ενωση», τόνισε η κ. Βάθη.

Οι υπότροφοι της φετινής χρονιάς είναι οι: Χριστίνα Καραχάλιου (Christina Karahalios), Αννα Καρνέζη (Anna Karnaze), Μαίρη-Φαίη Καρρά (Mary Fay Karras), Βασίλης Μανίκας (Basile Manikas), Βασιλική Μητράκου (Vasiliki Mitrakos), Ρεγγίνα Βασιλοπούλου (Regina Vassilopoulos), Σοφία Βατούγιου (Sophia Vatougios).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available