Φαγητό, χορός και διασκέδαση αλά Ελλάδα στο 45ο «The Valley Greek Festival»

Πηγή: Facebook/St. Nicholas Valley Greek Festival @ValleyGreekFestival.

Με σύνθημα «Φαγητό, Χορός & Διασκέδαση!» (Food, Dancing & Fun!) ξεκινά το Σάββατο 26 Μαΐου το τριήμερο ελληνικό φεστιβάλ στην κοιλάδα Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το «The Valley Greek Festival».

Πρόκειται για το 45ο ετήσιο φεστιβάλ της ελληνικής κοινότητας εκεί, το οποίο συγκεντρώνει ομογενείς, φίλους τους και φίλους της Ελλάδας από την ευρύτερη περιοχή, στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Θα μπορεί κανείς να ακούσει τους ήχους και να γευτεί τις γεύσεις της Ελλάδας, να νιώσει τον παρασοδιακό ελληνικό τρόπο ζωής, να βιώσει την φιλοξενία που προσδιορίζει τον Ελληνισμό ανά τους αιώνες. Να ζήσει τις απλές απολαύσεις όπως σε ένα χωριό της πατρίδας.

Ακόμη θα μπορεί κανείς να δει παραστάσεις ελληνικών χορών και να μάθει να τους χορεύει. Να αγοράσει ελληνικά προϊόντα -ελαιόλαδο, μέλι, τέχνη, κοσμήματα, δώρα- από την Αγορά. Να λάβει μέρος σε επιδείξεις μαγειρικής και να μάθει τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Οσο για τα παιδιά θα υπάρχει ειδικός τομέας με παιχνίδια.

Φαγητά, ποτά και γλυκά

Καλαμαράκια, ντολμάδες, ελληνική σαλάτα, λουκάνικα, παϊδάκια, σουβλάκι χοιρινό και μοσχαρίσιο, τυρόπιτα, κοτόπουλο, γύρο, αρνάκι, μουσακά, σπανακόπιτα, είναι μερικά από τα πάτια που θα μπορεί να απολαύσει κανείς.

Και ως προς το αλκοόλ; Κρασί, ρετσίνα, ούζο, «ουζορίτα» (ελληνική εκδοχή του κοκτέιλ μαργαρίτα), μπύρες, αναψυκτικά και ελληνικό καφέ.

Φυσικά δεν θα λείπει η μεγάλη ποικιλία γλυκών: Μπακλαβάς σοκολάτα, μπακλαβάς με φυστίκια, δίπλες, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιτα, κουραμπιέδες, λουκουμάδες, μελομακάρονα, πάστα φλόρα, ραβανί.

Και τέλος, για όσους αισθάνονται τυχεροί θα διεξάγεται λαχειοφόρος με βραβείο ένα ταξίδι για δύο άτομα στην Ελλάδα. Η κλήρωση θα γίνει την Δευτέρα, 28 Μαΐου στις 8 μ.μ. με το κλείσιμο του φεστιβάλ. Κάθε λαχνός θα είναι 2 δολ. ή 12 λαχνοί προς 20 δολ.

Ολα τα έσοδα θα αποδοθούν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available