Φαρσοκωμωδία

Greek Defense Minister Panos Kammenos, leaves Maximos mansion following a meeting with Greece's Prime Minister Alexis Tsipras, in Athens, Sunday, Jan. 13, 2019. Greek defense Minister Kammenos, leader of the right-wing populist Independent Greeks party, is vehemently opposed to a deal with neighboring Macedonia over its state name. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Για την Μακεδονία τα κάνει όλα ο Πάνος, για την Μακεδονία που την πονάει όσο κανείς άλλος. Τώρα βέβαια γιατί δεν παραιτήθηκε όταν ο Κοτζιάς πήρε το στιλό και πήγε στις Πρέσπες να υπογράψει, μόνο κάποιος που αγαπάει πολύ τις καρέκλες μπορεί να μας το εξηγήσει. Σε κάθε περίπτωση, χθες προστέθηκε άλλο ένα επεισόδιο στην φαρσοκωμωδία που ζει εδώ και καιρό η χώρα, με τον Υπουργό Αμυνας να παριστάνει ότι έχει κόμμα (χθες απεδείχθη ότι δεν έχει) και με τον Πρωθυπουργό να παριστάνει ότι έχει κυβέρνηση «αρχών και αξιών».

Το «διαζύγιο» όμως φαίνεται από μίλια μακριά ότι ήταν προσχεδιασμένο εδώ και ημέρες και μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Ο πρόεδρος Πάνος πήγε στην Μητρόπολη για να μεταλάβει με θεατρικότητα που θα την ζήλευε και ο Κάρολος Κουν και μετά πέταξε πάνω από τα Ιμια για να αποτίσει, λέει, φόρο τιμής στους νεκρούς των Ιμίων (πάλι έμπλεξε στο θεατρικό του και τους πεσόντες – τέλος πάντων).

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του Πάνου, έναν ένστολο που πριν από μερικές ημέρες περιέργως (περιέργως για Ελληνα ένστολο) απειλούσε τους Τούρκους ότι θα τους «ισοπεδώσει» αν πατήσουν το πόδι τους στα Ιμια. Είναι προφανές ότι οι δύο συνεταίροι προχωρούν βάσει σεναρίου: Ο Πάνος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει πολιτικά, θα προσπαθήσει να αναβαπτιστεί ως γνήσιος δεξιός και ο Αλέξης θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από διάφορους σκόρπιους που κυκλοφορούν μέσα στο Κοινοβούλιο. Πρέπει όμως να ξέρουν και οι δύο συνεταίροι ότι ακόμα και οι φαρσοκωμωδίες έχουν κάποτε ένα τέλος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available