Φεστιβάλ για την κάνναβη

(AP Photo/Yorgos Karahalis, FILE)

Ενα πράσινο φορτηγό περιπλανιέται σε διάφορα σημεία του Μανχάταν, πουλάει σνακ, καραμέλες, ποπ κορν, σόδες, ακόμη και παγωτό από κάνναβη.

Πριν από περίπου είκοσι χρόνια τα φορτηγά «Weed world candies» ξεκίνησαν ένα είδος εκστρατείας σε πολιτείες της Αμερικής με σκοπό να προωθήσουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Τα προϊόντα από CBD και το φυτό hemp (μια ποικιλία κάνναβης) η οποία έχει πρωτεϊνη πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Γάλα, χυμοί, σόδες, καλλυντικά, χαρτί, ναι χαρτί, ακόμη και κοσμήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά.

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη για 4η συνεχή χρονιά το Φιλμ φεστιβάλ για την κάνναβη (New York Cannabis film festival) που διοργανώνει το High NY, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες σε όλο τον Κόσμο για την κάνναβη.

Στο φεστιβάλ παρουσιάζονται ντοκιμαντέρ και ενημερωτικά φιλμ για την κάνναβη και τις θεραπευτικές ιδιότητές της.

Ιδρυτής της ένας μετανάστης από την Ουκρανία που βρέθηκε στην Αμερική όταν ήταν ενός έτους, ο Μάικλ Ζέιτσεβ, ο οποίος πιστεύει ότι η βιομηχανία της κάνναβης αποτελεί μια απο τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες από τότε που ξεκίνησε να υπάρχει το διαδίκτυο.

Κάτι που προφανώς πιστεύει και ο Κουόμο, καθώς όταν η Νέα Υόρκη γίνει η 11η πολιτεία που θα νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα τα έσοδα από τους φόρους αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available