Φυλάκιση 7 χρόνων σε υπάλληλο τράπεζας για κλοπή 675 χιλιάδων ευρώ

Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, σε 51χρονη Ελληνοκύπρια, πρώην υπάλληλο της Συνεργατικής, σε σχέση με κλοπή μαμούθ από λογαριασμούς της ΣΠΕ Καϊμακλίου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης που καταγράφονται στην απόφαση, τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τη χρονική περίοδο 2008-2016. Κατά τον ουσιώδη χρόνο διάπραξης των αδικημάτων, η κατηγορούμενη εργαζόταν ως υπάλληλος στην Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Καιμακλίου, η οποία μετονομάστηκε το 2014, σε ΣΠΕ ΛΗΔΡΑ ΛΤΔ.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, η 51χρονη χρησιμοποιούσε συγκεκριμένο κωδικό χρήστη. Η εγκληματική της δραστηριότητα αποκαλύφθηκε το 2017 όταν υποβλήθηκε στην τράπεζα, από συγκεκριμένη πελάτισσα, παράπονο σε σχέση με την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούσε και ειδικότερα, ότι ο λογαριασμός παρουσίαζε συναλλαγές οι οποίες δεν είχαν διενεργηθεί από την ίδια ή από οποιονδήποτε άλλο δικαιούχο του λογαριασμού.

Στον προκαταρτικό έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα τα οποία αφορούσαν πράξεις στο συγκεκριμένο λογαριασμό, οι οποίες δεν είχαν διενεργηθεί από την δικαιούχο του λογαριασμού και έτσι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

Στις 20/10/17 η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι είχε διεκπεραιώσει σωρεία συναλλαγών σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων πελατών, χωρίς τις οδηγίες ή την έγκριση τους, καταρτίζοντας πλαστά έγγραφα και προβαίνοντας σε σχετικές εγγραφές στο μηχανογραφημένο σύστημα της Τράπεζας.

Διενεργήθηκε περαιτέρω έρευνα από τη μονάδα εσωτερικής επιθεώρησης της τράπεζας και διαπιστώθηκε ότι η 51χρονη, μεταξύ των ετών 2008 με 2016, προέβαινε σε μη εξουσιοδοτημένες πράξεις ή/και συναλλαγές σε λογαριασμούς αριθμού πελατών της τράπεζας, καταρτίζοντας και θέτοντας σε κυκλοφορία πλαστά έγγραφα. Αποτέλεσμα των 4 πράξεων της ήταν να κλέψει το συνολικό ποσό των €675.041, περιουσία της Τράπεζας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available