Φωτιά κατέστρεψε το ομογενειακό εστιατόριο «Country Town Diner» στη νότια Νέα Ιερσέη (βίντεο)

Φωτογραφία: «Ε.Κ.» / Στέλιος Λάμπρου

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Παρανάλωμα του πυρός έγινε το ελληνικό εστιατόριο «Country Town Diner» στη διεύθυνση 50 South White Horse Pike στο Μπερλίν της Νέας Ιερσέης, το οποίο μέχρι έξι μήνες πριν ήταν γνωστό ως «White Horse Diner». Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο πίσω μέρος του καταστήματος και ένεκα της άμεσης παρέμβασης της Πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Οταν έφτασε ο φωτορεπόρτερ του «Εθνικού Κήρυκα» Στέλιος Λάμπρου είχαν αποχωρήσει τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και υπήρχαν μόνο οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που είχαν αποκλείσει τον χώρο και συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των πραγματικών αιτιών της πυρκαγιάς.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Θωμάς Γιαννίσης (Thomas Giannisis) ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκε το γεγονός. Εφτασε σε χρόνο ρεκόρ και συντετριμμένος παρακολουθούσε τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

South Jersey Diner Fire

“We’re struggling” the owner of this South Jersey diner tells Jan Carabeo as he's left wondering if he can rebuild following big overnight fire in Berlin. No injuries, but significant damage. Investigators searching for a cause http://cbsloc.al/2qVKT1r

Posted by CBS Philly on Thursday, January 11, 2018

Ο κ. Λάμπρου δεν πρόλαβε τον κ. Γιαννίση και ούτε κάποιον από τους εργαζομένους, αλλά η ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος έπλεξε το εγκώμιο του ομογενή εστιάτορα και προσφέρθηκε να δώσει τον αριθμό του κινητού του.

Ωστόσο, οι προσπάθειές μας να επικοινωνήσουμε με τον κ. Γιαννίση δεν καρποφόρησαν.

Ο πρόεδρος του Πανγκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Γιώργος Σιαμπούλης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ομογενή:

«Η εταιρεία και το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα του Παγκριγκόριαν στηρίζονται στην αγάπη και στην ευεργεσία των ομογενών εστιατόρων. Τραγικά συμβάντα όπως η πυρκαγιά στο εστιατόριο ‘Country Town Diner’ μας στενοχωρούν και μας θλίβουν. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και του Ιδρύματος εκφράζω τη συμπαράσταση στον Θωμά».

Country Town diner fire

Posted by Meghan McCarthy on Wednesday, January 10, 2018

Τα τηλεοπτικά συνεργεία και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν ευρέως το γεγονός, διότι τα ντάινερ, τουλάχιστον για την πολιτεία της Νέας Ιερσέης είναι από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια και το όνομα του ντάινερ έχει ταυτιστεί με τον Ελληνα εστιάτορα.

Οι ρεπόρτερ του «NBC New York» επικοινώνησαν με τον ομογενή και μάλιστα προέβαλαν και βίντεο της συνομιλίας το οποίο είναι συγκλονιστικό, όχι μόνο της πυρκαγιάς αυτής καθ’ εαυτής, αλλά και λόγω της κατάστασης της υγείας των γονέων του Θωμά Γιαννίση.

Μόλις αντίκρυσε το εστιατόριο, ο κ. Γιαννίσης δήλωσε στο «nbcnewyork.com»: «Δεν φαίνεται καλά, φαίνεται πως τελείωσαν τα πάντα».

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και χρειάστηκε αρκετή ώρα για να θέσουν την πύρινη λαίλαπα υπό έλεγχο. Κανείς, ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε, αλλά οι ζημιές στο εστιατόριο ήταν εκτεταμένες.

Φωτογραφία: «Ε.Κ.» / Στέλιος Λάμπρου

Ο κ. Γιαννίσης επεσήμανε ότι ο ίδιος και οι γονείς του έκλεισαν περί τις 10:30 το βράδυ μετά από μία βραδιά Καραόκε την Τετάρτη. Κοιμόταν όταν έλαβε το τηλεφώνημα. Περισσότεροι από δώδεκα εργαζόμενοι σ’ αυτό, έμειναν χωρίς δουλειά.

Τις πρώτες ώρες μετά την πυρκαγιά ο κ. Γιαννίσης δεν μπορούσε να απαντήσει αν η οικογένειά του θα μπορούσε να ανοίξει και πάλι το εστιατόριο. «Ελπίζω πως μπορεί να ξαναχτιστεί. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, για να είμαι ειλικρινής», δήλωσε.

«Η μητέρα μου είναι άτομο με αναπηρία και ο πατέρας μου έχει προβλήματα καρδιάς, αλλά είναι μαζί μου κάθε μέρα», είπε, προκαλώντας το ενδιαφέρον των Αμερικανών δημοσιογράφων.

Κι αυτό διότι τα ελληνικά ντάινερ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία δεν υπάρχουν αφεντικά, αλλά μια ολόκληρη οικογένεια η οποία μάχεται νυχθημερόν για να προσφέρει ποιοτικό φαγητό στους πελάτες και εξαιρετικό σέρβις.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνέχιζαν τις έρευνες. Μάλιστα, επικαλέστηκαν τις εν εξελίξει έρευνες και αρνήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα του φωτορεπόρτερ Στέλιου Λάμπρου για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ο κ. Λάμπρου εκτιμά ότι το πίσω μέρος του εστιατορίου, στο οποίο υπάρχει η κουζίνα, έχει υποστεί μεγαλύτερες ζημιές. Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του «NBC New York», που επικαλούμενο τις δηλώσεις του ομογενή ανέφερε ότι «η πυρκαγιά ξεκίνησε από την κουζίνα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *