Φωτιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκε προληπτικά ένα χωριό

(Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)

Σε εξέλιξη βρισκόταν πυρκαγιά στην Εύβοια, έχοντας δημιουργήσει μεγάλο μέτωπο ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Κοντοδεσπότης.

Ολοκληρώθηκε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η εκκένωση του χωριού Σταυρός και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Εκεί έφτασαν λεωφορεία για να παραλάβουν περίπου 150 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη βραδιά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις μέσα στη νύχτα.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρήκε τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο χωριό Κοντοδεσπότης.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά καίει δασική έκταση περιμετρικά του χωριού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν δημιουργήσει προστατευτικές ζώνες στους οικισμούς. Σημείωσε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η μάχη θα κερδηθεί.

Ηδη στην περιοχή είχαν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γ. Παλαμιώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available