A. Δρακόπουλος: Η ψυχή αυτού του έργου είστε εσείς – 180.000 στο Summer Nostos Festival (βίντεο)

Ο συμπρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος. Πηγή: ΙΣΝ.

ΑΘΗΝΑ. Η αυλαία των φετινών ανοιχτών εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έκλεισε την Κυριακή 24 Ιουνίου, με τον χαιρετισμό του συμπροέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου.

Ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο με τα κυριότερα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του Summer Nostos Festival το οποίο ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου, καθώς και μία μοναδική χορογραφία πυροτεχνημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα την θέση της στη σκηνή έλαβε η Αννα Βίσση ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες που περίμεναν στην σκηνή στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Η βροχή που προηγήθηκε και την Κυριακή δεν πτόησε τον κόσμο που έδωσε το δυναμικό «παρών».

Τον κ. Δρακόπουλο προλόγισε ο κ. Θοδωρής Αθερίδης.

Ο συμπρόεδρος του ΙΣΝ χαιρέτησε το πλήθος και ευχαρίστησε για την παρουσία του, παρά την βροχή. Υπενθύμισε ότι το Summer Nostos Festival είναι η εβδομάδα που το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξαναγυρίζει σπίτι του, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου:

«Καλησπέρα, ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθατε σήμερα εδώ πέρα παρ’ όλη τη βροχή. Αυτή η εβδομάδα όπως ξέρετε είναι η εβδομάδα που ξαναγυρίζουμε σπίτι μας, εν μέρει, σαν Ιδρυμα, η εβδομάδα αυτή ήταν από την Κυριακή μέχρι σήμερα, και παρ’ όλη τη βροχή και την κακοκαιρία μαζευτήκατε φέτος παραπάνω απ’ ό,τι ήσασταν πέρυσι. Λοιπόν μπράβο! Γιατί και πάλι η ψυχή αυτού του έργου είσαστε εσείς. Μιλάμε για έναν αριθμό περίπου 180.000 ανθρώπων, οι οποίοι ήρθαν από την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα και παρ’ όλη τη βροχή. Λοιπόν, ευχαριστούμε! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε και μοιραζόμαστε αυτή την εβδομάδα μαζί σας με όλα τα προγράμματα τα οποία έχουμε. Του χρόνου, για όσους ενδιαφέρονται, ίδια εβδομάδα θα είναι 23- 30 Ιουνίου.

Ενας από τους λόγους είναι που (επιλέχθηκε) η 23η (Ιουνίου) είναι η ολυμπιακή μέρα που γίνεται και ο αγώνας δρόμου και όπως είδατε και χτες ούτε η βροχή μπορεί να σταματήσει. Ηταν ένας εξαιρετικός δρόμος, αγώνας και γι’ αυτό ευχαριστούμε πάρα πολλούς, ειδικά την Αναγέννηση και Πρόοδο, τον Τάκη Κουλουβάρη, τον Σταύρο Μπόγλου, την Ελληνική Αστυνομία που βοήθησε πάρα πολύ για να γίνει αυτός ο αγώνας και ευχαριστούμε και όλους όσοι ήρθανε και στο Συνέδριο, γιατί μέσα στην εβδομάδα αυτή γίνεται και δουλειά. Εχουμε το Συνέδριο Φιλανθρωπίας το οποίο ήταν τρεις μέρες φέτος και είναι κάθε χρόνο μέσα στην εβδομάδα του Νόστου.

Επειδή όλα αυτά τα οποία μπορείτε και απολαμβάνετε αυτήν την εβδομάδα, και δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, είναι θέμα για μεράκι και φιλότιμο και είναι πολλοί άνθρωποι πίσω από όλο αυτό το οποίο βλέπετε και γενικά η συνεργασία η οποία έχουμε σαν Ιδρυμα γιατί συνεχίζουμε και βοηθάμε το Κέντρο Πολιτισμού το οποίο, όπως ξέρετε, ανήκει στο Δημόσιο και έχουμε μία άψογη συνεργασία, γι’ αυτό και το έργο αυτό πηγαίνει τόσο καλά.

Θα κάνετε λίγη υπομονή για μερικά ονόματα, γιατί και πάλι, όπως είπα, παραπάνω από οικονομική ενίσχυση, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πίσω από όλο αυτό το έργο, από όλη αυτή την εβδομάδα, η οποία παίρνει σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο για να την προετοιμάσουμε.

Λοιπόν από το Ιδρυμά μας (ευχαριστούμε): την Ελλη Ανδρεοπούλου, τη Μίλυ Πασχάλη, την Ασημίνα Κουτρουμπούση, τον Θανάση Πολίτη, την Σοφία Κορνάρου, την Λένια Βλαβιανού, την Ελένια Σαλούτση, την Τιτίκα Εμμανουήλ, την Τζώρτζια Καρδάκη, τον Χρήστο Γκέκα, την Ιωάννα Κιοσέ, την Αλέξια Βασιλικού, τον Βασίλη Λαλιώτη, την Λίνα Γιωτάκη, τον Σταύρο Βασιλάκη, την Νάνσυ Μακίνστρυ, τον Αλεξ Σάιμον Φοξ, τον Πάνο Παπούλια, την Δήμητρα Χατζηβασιλείου, τον Νίκο Παντελιά, τον Παύλο Πέζαρο, τον Παναγώτη Κράνια και άλλους.

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του συμπροέδρου του ΙΣΝ, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου την τελευταία μέρα του SNFestival 2018/ Φωτογραφία: «Ε.Κ.»

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μας γι’ αυτό το οποίο είμαστε σε θέση να προσφέρουμε. Επίσης, από το Κέντρο Πολιτισμού, το οποίο υπενθυμίζω, γιατί πολλοί παρεξηγούν πολλές φορές, είναι τελείως διαφορετικός οργανισμός από το Ιδρυμά μας, ευχαριστώ: τον Νίκο Μανωλόπουλο, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Δημήτρη Πρωτοψάλτου, τον CEO, την Χριστίνα Βασιλικού, τον Ζαχαρία Βαϊλάκη, Αλέξη Κουτσάκο, Κατερίνα Κοτσιαρίνη. Επίσης, τους Ελπιδοφόρο Παππά, Σταύρο Σταυρόπουλο, Σάρα Κωστάλα, Γιώργο Χοζό και όλη την ομάδα των εγκαταστάσεων, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, Ελλη Γαρδίκη, Αθηνά Μπαλοπούλου, Οδυσσέα Μεγαλοοικονόμου, Κατερίνα Μαρκαράκη… Εχει σημασία που είναι πολλά τα ονόματα γιατί, και πάλι, παίρνει τρομερή προσπάθεια για να γίνουνε αυτά όλα… Γαβριέλα Τριανταφύλλη, Μαρία Παυλίδη, Εύη Καίσαρη, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Κώστας Γιαννάτος, Νατάσα Ζαχαριουδάκη, Δήμητρα Καλαντώνη, Χριστίνα Κωβαίου, Αλέξανδρος Σούμπλης, Κλεοπάτρα Κούτρα, Μιχάλης Ανδρεάδης. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους χάρις στους οποίους βρισκόμαστε σήμερα εδώ πέρα.

Επίσης, και τελειώνω, του χρόνου δεν ξέρω αν το είπα είναι 23-30 Ιουνίου η ίδια εβδομάδα. Να ευχαριστήσουμε τους 130 νέους ‘interns’ και τους 170 εθελοντές οι οποίοι αυτοί την εβδομάδα ήταν εδώ για να διευκολύνουν το έργο. Και βέβαια την εταιρεία παραγωγής, ‘View Master’, η οποία και πάλι παρά τις αντίξοες συνθήκες έχει καταφέρει και έχει βαστήξει το έργο αυτό και πηγαίνει μια χαρά.
Τέλος, προτού δείτε ένα βιντεάκι, γιατί έχει σημασία με τα highlights αυτής της εβδομάδος, γιατί και πάλι εκτός από τις καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες υπήρχε και το συνέδριο. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελίζα, στον Κωνσταντίνο, στην Αριάννα» είπε, ενώ κάνοντας την έκπληξη χαιρέτησε με το «Wakanda Forever», μία ατάκα από την ταινία «Black Panther», με τη χαρακτηριστική χειρονομία, σταυρώνοντας τα χέρια στο ύψος του στήθους.

Ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο με τα κυριότερα στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις του «Summer Nostos Festival» το οποίο ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου, καθώς και μία μοναδική χορογραφία πυροτεχνημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα τη θέση της στη σκηνή έλαβε η Αννα Βίσση ξεσηκώνοντας τους χιλιάδες που περίμεναν στη σκηνή στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Η βροχή που προηγήθηκε και την Κυριακή δεν πτόησε τον κόσμο που έδωσε το δυναμικό «παρών». Στη σκηνή του «Summer Nostos Festival», η Αννα Βίσση τραγούδησε με τη μοναδική της φωνή, κομμάτια που καλύπτουν το σύνολο της μουσικής της σταδιοδρομίας, μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα ξέφρενο πάρτι.

Από την συναυλία της Αννας Βίσση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available