Χιόνι και παγωμένη βροχή στη Νέα Αγγλία

(AP Photo/Michael Dwyer, FILE)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Συνεχίσθηκε για μία ακόμα φορά το φαινόμενο που σημαδεύει τον φετινό χειμώνα στη Βοστώνη και στη Νέα Αγγλία γενικότερα, συγκεκριμένα της ελαφριάς χιονόπτωσης των 4-5 ιντσών που συνοδεύεται όμως από παγωμένη βροχή.

Από το βράδυ της Τετάρτης άρχισε η χιονόπτωση η οποία τούτη τη φορά ήλθε από το μέρος της Νέας Υόρκης, χτύπησε πρώτα το Κονέκτικατ και απλώθηκε στο Γούστερ, στη Βοστώνη και βαθμηδόν στο Νιου Χαμσάιρ.

Συνέβησαν δεκάδες αυτοκινητιστικών ατυχημάτων ιδιαίτερα πάνω στον αυτοκινητόδρομο 90 γνωστό ως Mass Pike, ένα εξ αυτών πολύ σοβαρό.

Εκατοντάδες σχολεία είτε παρέμειναν κλειστά την Πέμπτη είτε άνοιξαν με δύο ή τρεις ώρες καθυστέρηση, ενώ επηρεάστηκαν και πολλές πτήσεις προς και από τα αεροδρόμια της Βοστώνης, του Μάντσεστερ Νιου Χαμσάιρ και του Ροντ Αϊλαντ.

Στους αυτοκινητόδρομους 93 και 89 του Νιου Χαμσάιρ η ολισθηρότητα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της παγωμένης βροχής και κατά περιόδους έκλειναν για να δοθεί η ευκαιρία στα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν και να ρίξουν αλάτι διότι το επίστρωμα της παγωμένης βροχής είχε δημιουργήσει εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για την οδήγηση.

Η πολιτειακή αστυνομία -state police- έκανε διαρκώς εκκλήσεις προς τους κατοίκους να μην βγαίνουν στους δρόμους με τα οχήματά τους εάν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη.

Η οδήγηση το πρωί της Πέμπτης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ενώ την ώρα που γραφόταν το παρόν κείμενο οι μετεωρολόγοι ανακοίνωναν ότι επέκειτο να εμφανιστεί ο ήλιος και η θερμοκρασία να φτάσει ακόμα και τους 50 βαθμούς.

Η επόμενη κακοκαιρία προβλέπεται το απόγευμα της Κυριακής και αναμένεται να είναι βροχή στη νότια περιοχή το Κέιπ Κοτ και τα νησιά και χιόνι στα βόρεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available