Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Ελλήνων εκπαιδευτικών

Φωτ. αρχείου: Ελληνες εκπαιδευτικοί και ομογενειακοί παράγοντες από τη Φλόριδα, στην αυλή του πρώτου στην Αμερική ελληνικού σχολείου, στον Αγιο Αυγουστίνο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΚ/ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους θα πραγματοποιήσουν οι Ελληνες εκπαιδευτικοί της Νέας Υόρκης την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Αστόριας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία συνδιοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, τον Σύλλογο «Προμηθέας» Νέας Υόρκης και τον Οργανισμό «Ελληνική Παιδεία Αμερικής».

Οπως τονίζεται στην πρόσκληση, η Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση «διοργανώνεται προς τιμήν όλων των φορέων που προσπαθούν και αγωνίζονται για τη διατήρηση και διαιώνιση της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, αρχικά, την εικοσάλεπτη προβολή της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Πάτμος».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη λαμβάνουν οι μαθητές, με ένα σύντομο εορταστικό πρόγραμμα που θα φέρει την υπογραφή ομάδων μαθητών του σχολείου. Κατόπιν, η υψίφωνος Αννα Τσουκαλά θα αποδώσει εποχιακούς ύμνους, με τη μουσική επένδυση του πιανίστα Γρηγόρη Ποστ.

Στο τέλος του προγράμματος, θα τιμηθούν για την προσφορά τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους να «μεταδώσουν τις αξίες της γλώσσας και του πολιτισμού μας στα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους».

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των εκπαιδευτικών αναμένεται να παραβρεθούν και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα του κλήρου και της οργανωμένης ομογένειας, προκειμένου να στείλουν σαφές μήνυμα στήριξης στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ενισχυθεί, πριν είναι αργά, ο κλάδος της Ελληνικής Παιδείας στην Αμερική, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια, για τα οποία δεν υπήρξε η κατάλληλη αντίδραση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τα ελληνικά σχολεία, δεσμεύτηκε στο πρόσφατο σεμινάριο των εκπαιδευτικών στον Αγιο Δημήτριο ότι «δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα σχολείο».

Παράλληλα, σύντομα αναλαμβάνει κι επίσημα καθήκοντα ο νέος Διευθυντής του Τμήματος Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης.
Η είσοδος για τους παρευρισκόμενους είναι ελεύθεροι, ενώ θα προσφερθούν ακόμη καφέδες και γλυκίσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available