Χτύπησε το κουδούνι και στα Δημοτικά της Κύπρου για 50.952 μαθητές

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής επισκέπτεται το Α’ Δημοτικό Σχολείο Λιοπετρίου και τους μικρούς μαθητές στις τάξεις τους με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη Δημοτική Εκπαίδευση (Φωτογραφία: Χρίστος Αβρααμίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το κουδούνι που σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε τη Δευτέρα σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου. Το ξέγνοιαστο καλοκαίρι τελείωσε και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους, τα μαθήματά τους και φυσικά στο διάβασμα.

Στα δημόσια δημοτικά σχολεία θα φοιτήσουν φέτος συνολικά 50.952 μαθητές ενώ σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές οι μαθητές ξεπερνούν τις 39.000.

Οι μαθητές των Δημοτικών και των Ειδικών Σχολείων παρουσιάστηκαν στα σχολεία τους στις 7,30 το πρωί της Δευτέρας για να κατανεμηθούν σε τμήματα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Οι μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών παρουσιάστηκαν ήδη στα σχολεία τους από την περασμένη Πέμπτη.

«Καλή αρχή» για τη νέα σχολική χρονιά ευχήθηκε στα παιδιά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Ευχή για τα παιδιά που ξεκινούν μία νέα σχολική χρονιά: Τα όνειρα σας να γίνουν πραγματικότητα. Οι δάσκαλοι σας θα φροντίσουν γι’ αυτό» έγραψε στο μήνυμά του.

Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής στο μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-18 αναφέρει ότι μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών σχεδιάζει και εφαρμόζει το Υπουργείο.

Διαβεβαιώνει επίσης μαθητές και εκπαιδευτικούς πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού νοιάζεται πραγματικά για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και εφαρμόζει τις μεταρρύθμισες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available