Ως «πιθανή αυτοκτονία» ερευνάται ο θάνατος του Tyler Honeycutt (βίντεο)

Ο Tyler Honeycutt. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

Ο θάνατος του 27χρονου Tyler Honeycutt (Τάιλερ Χάνεϊκατ), ο οποίος έπαιξε μπάσκετ στο UCLA στους Sacramento Kings, αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ερευνάται ως «πιθανή αυτοκτονία» (potential suicide), δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του ιατροδικαστή του Λος Αντζελες στο USA TODAY Sports όπως έγραψε ο ο δημοσιογράφος A.J. Perez.

Με email ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ερευνητές εξετάζουν το περιστατικό ως αυτοκτονία ή ατύχημα, ενώ εκκρεμεί η αυτοψία.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες πληροφορίες από το LAPD ανέφεραν ότι…«φαίνεται σαν ο ύποπτος (σ.σ. ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο Honeycutt) να μην χτυπήθηκε από την σφαίρα κάποιου αστυνομικού. Ο ύποπτος φαίνεται να έχει υποστεί τραυματισμούς που συνάδουν με πληγή σφαίρας από αυτο-πυροβολισμό».

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό από αμερικανικά ΜΜΕ, ώρες πριν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την αστυνομία, ο Honeycutt, ζήτησε από τον πρώην προπονητή του στο Λύκειο και οικογενειακό φίλο, Bort Escoto, να πάει να μιλήσουν.

Οπως ανέφερε και το «ΑΡ», ο κ. Escoto είπε στους Los Angeles Daily News ότι ο  Honeycutt «περνούσε κάποιες καταστάσεις». Την περασμένη Παρασκευή, οπότε έγινε το τραγικό περιστατικό, δήλωσε, «σχεδίαζα να πάω σπίτι του, να του μιλήσω, αλλά η μητέρα του με πήρε 45 λεπτά αργότερα, λέγοντας πως είχε όπλο και πως μιλούσε τρελά…της είπα να πάρει το 911».

Η αστυνομία του Λος Αντζελες επιβεβαιώνει ότι ανταποκρίθηκε σε κλήση για μία μητέρα που ανέφερε όπλο. Μιλούσαν με τον Honeycutt όταν, όπως λένε οι αστυνομικοί, αυτός πυροβόλησε. Αυτοί ανταπέδωσαν. Ο 27χρονος μπήκε στο σπίτι και ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο κ. Escoto, είπε ότι ο Honeycutt πρόσφατα του τηλεφωνούσε και «με ευχαριστούσε για όλα όσα είχα κάνει γι αυτόν». «Ενεργούσε πολύ ασυνήθιστα τελευταία και οι συζητήσεις μας με έκαναν ανήσυχο γι αυτόν».

Δεν φανταζόταν, πρόσθεσε, ποτέ ότι ο Honeycutt θα αυτοκτονούσε, αλλά ήξερε πως ο νεαρός είχε δύσκολη προσαρμογή στην Ρωσία όπου έπαιζε μπάσκετ. Οπως επεσήμανε ήταν να υπογράψει νέο συμβόλαιο είτε στην Ρωσία, είτε στο Ισραήλ, την ημέρα που πέθανε.

O κ. Escoto, σύμφωνα με το Yahoo! Sports ανησυχούσε για τον 27χρονο από τα μέσα Ιουνίου, όταν άρχισε να μην φέρεται φυσιολογικά, αφού γύρισε από την Ρωσία. Ο Honeycutt, ήταν γνωστός πως είχε πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειας όπου πήγαινε, αλλά ξαφνικά προτιμούσε να μένει στο δωμάτιό του μόνος για μέρες, κάποιες φορές.

Οταν ο πρώην προπονητής του, ρώτησε την μητέρα του Honeycutt αν κάτι δεν πήγαινε καλά, αυτή παραδέχθηκε πως επίσης ανησυχούσε. Του είπε ότι δεν έτρωγε και ότι δεν κοιμόταν κακά και ότι είχε εναλλαγές στην διάθεσή του που καθιστούσαν δύσκολο σε κάποιον να είναι κοντά του.

«Προσπαθούσαμε όλοι να παρέμβουμε, η μητέρα του, η κοπέλα του και εγώ, αλλά συνέχιζα να απωθεί τον καθένα μακριά», δήλωσε ο κ. Escoto, που αναφέρεται ως μέντορας και πατρική φιγούρα για τονHoneycutt στην καριέρα του. «Με κάλεσε μία δυο φορές λέγοντας πως ήθελε να μιλήσουμε και έπειτα το ακύρωνε και έλεγε πως ήταν πολύ κουρασμένος ή ότι χρειαζόταν ύπνο. Δεν το έκανε αυτό. Δεν ήταν ο άνθρωπος που ήξερα».

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, πήγαινε στο σπίτι του πρώην παίκτη του, πριν αυτός ακυρώσει το ραντεβού. Αλλά αυτή την φορά τον κάλεσε η μητέρα του Honeycutt, ενώ ήταν στον δρόμο. Αυτό που συνέβη μετά ήταν ένας εφιάλτης που κανείς κοντά στον Honeycutt δεν ήρθε να έρχεται…

Τα ερωτήματα παραμένουν. Τι τον έκανε να ενεργεί ασταθώς πρόσφατα; Τι ρόλο έπαιξε σε αυτό η καριέρα του εκτός NBA; Γιατί δεν ζήτησε βοήθεια;

Στη ζωή του είχε κίνητρο να κερδίσει χρήματα και να κάνει πιο εύκολη την ζωή για την μητέρα του. Ηθελε να πετύχει. Εμπαινε κρυφά στο γυμναστήριο του σχολείου τα βράδια για να κάνει προπόνηση. Ηταν πιστός φίλος και δεν άφησε τους συμπαίκτες του στην ομάδα του βόλεϊ στο λύκειο, ακόμη όταν κατέστη σαφές πως θα έπαιζε μπάσκετ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available