Κλείνει ομογενειακή μεταφορική εταιρεία στο Νιου Χαμσάιρ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κλείνει έπειτα από 92 χρόνια η ομογενειακή μεταφορική εταιρεία «Nashua Motor Express Inc.» της οποίας τα τεράστια φορτηγά διέσχιζαν καθημερινώς τη Νέα Αγγλία απ’ άκρου σ’ άκρο, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές φορές ανάλογα με τη μεταφορά που αναλάμβαναν να κάνουν και τον προορισμό της. Η εταιρεία έχει έδρα την πόλη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 270 Amherst Street, ενώ την είδηση για το κλείσιμό

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κλείνει έπειτα από 92 χρόνια η ομογενειακή μεταφορική εταιρεία «Nashua Motor Express Inc.» της οποίας τα τεράστια φορτηγά διέσχιζαν καθημερινώς τη Νέα Αγγλία απ’ άκρου σ’ άκρο, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές φορές ανάλογα με τη μεταφορά που αναλάμβαναν να κάνουν και τον προορισμό της.
Η εταιρεία έχει έδρα την πόλη Νάσουα του Νιου Χαμσάιρ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση 270 Amherst Street, ενώ την είδηση για το κλείσιμό της αποκάλυψε η εφημερίδα «Telegraph» πως οι ιδιοκτήτες της εταιρείας ενημέρωσαν το πρωί της Τρίτης τους 30 και πλέον υπαλλήλους τους για το άσχημο μαντάτο. Η συνιδιοκτήτριςα της εταιρείας, Νταγιάνα Γκιούρη, είπε ότι «διστάζαμε να κλείσουμε την επιχείρηση λόγω των εξαιρετικών υπαλλήλων μας, των οδηγών μας, των κοριτσιών μας που εργάζονται στα γραφεία, δεν μπορεί κανείς να τους φτάσει κι αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη απόφαση λόγω ακριβώς αυτών των ανθρώπων».
Υπογραμμίζεται ότι θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών, αλλά θα εξακολουθήσουν να εργάζονται έξι άτομα.
Η κ. Γκιούρη, η οποία είναι η εγγονή του ιδρυτή της εταιρείας Φίλιππου Μιχαήλ, είπε ότι 20 φορτηγά και 3 καρότσες είναι για πούλημα, ενώ ήδη υπήρξε ενδιαφέρον από μελλοντικούς αγοραστές. Οταν πουληθεί ο στόλος των φορτηγών της εταιρείας η οικογένεια Γκιούρη θα συνεχίσει την εργασία της στις μεταφορές μέσω της εταιρείας Nashua Logistics – Transportation Services, αναλαμβάνοντας να βρίσκει τις κατάλληλες μεταφορικές εταιρείες για πελάτες που χρειάζονται να κάνουν μεταφορά εμπορευμάτων τους ανά τη χώρα.
Η εξέλιξη αυτή στην ομογενειακή μεταφορική εταιρεία δηλώνει τις ριζικές αλλαγές που έχουν επέλθει στον τομέα των μεταφορών με μεγάλα φορτηγά. Η Νταγιάνα Γκιούρη είπε πως «μπορείτε να ρωτήσετε όποιους θέλετε, ο τομέας των μεταφορών έχει αλλάξει δραστικά» και συμπλήρωσε πως «εμείς απλώς αποφασίσαμε πως ήταν καιρός να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση». Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους αυτή έπαιξε η διαρκώς αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου κίνησης και τα αυξανόμενα έξοδα των ασφαλειών.
Η κ. Γκιούρη τόνισε πως «αυτό που κατανοήσαμε ήταν ότι οι όροι και οι κανονισμοί γίνονται όλο και πιο αυστηροί οι οποίοι υποθέτω ότι είναι σωστό να γίνονται λόγω της φύσεως της επιχείρησης. Είμαστε διαρκώς στο δρόμο, είναι θέμα ασφάλειας. Οι τιμές των ασφαλειών αυξάνονται όπως συμβαίνει με όλους, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι και οι βιομηχανικές εταιρείες δεν κάνουν τις δουλειές που συνήθως έκαναν στο παρελθόν».
Η ομογενειακή μεταφορική εταιρεία εκτελούσε μεταφορές εν πολλοίς εντός της Νέας Αγγλίας και ανάμεσα στους πελάτες της ήταν οι εταιρείες Smiths Medical (Σμιθς Μέντικαλ) από το Κιν του Νιου Χαμσάιρ, Gos International (Γκος Ιντερνάτιοναλ) από την πόλη Ντούραμ Νιου Χαμσάιρ και Dotz Chemical (Ντοτζ Κέμικαλ) από το Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης.
Προτού ιδρύσει την εταιρεία, ο Φίλιππος Μιχαήλ, ο οποίος ανήκε στη γενιά των πρωτοπόρων μεταναστών έκτρεφε χοίρους. Από τα σφαγεία Νάουα Μπιφ τού ανέθεσαν να μεταφέρει κρέατα από τη Νάσουα στη Βοστώνη και το αντίθετο. Το 1922 στην ηλικία των 30 ετών αγόρασε ένα μεταχειρισμένο φορτηγό ενός τόνου τύπου «Ντοτζ» και έκανε δύο δρομολόγια την ημέρα, κι έτσι ξεκίνησε την εταιρεία. Το 1953 η κόρη του Ελπινίκη και ο σύζυγός της Γιώργος Γκιούρης ανέλαβαν και ανέπτυξαν την εταιρεία και την εγκατέστησαν στη σημερινή της τοποθεσία. Στις επόμενες ημέρες η Νταγιάν Γκιούρη με την συνιδιοκτήτρια αδελφή της Νάνσι Πάππο και τον ανιψιό της, Μιχάλη Πάππο, θα διαλύσουν την εταιρεία, θα γράψουν συστατικές επιστολές για τους υπαλλήλους τους και θα συνεχίσουν με την Nashua Logistics να βρίσκουν μεταφορικές εταιρείες για τις ανάγκες πελατών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available