H βοήθεια από το Hellenic Relief έφτασε και στην Κέρκυρα

Με τη συνδρομή των Κερκυραίων της Νέας Υόρκης το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης «Hellenic Relief Foundation») στις 24 Φεβρουαρίου παραδόσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και στην Κέρκυρα. Τα είδη που μοιράστηκαν στην Κέρκυρα αγοράστηκαν με δωρεές Κερκυραίων από τη Νέα Υόρκη. Πριν δύο μήνες ο Νίκος Μπάρδης παρέδωσε στο Hellenic Relief εκ μέρους Κερκυραϊκών συλλόγων επιταγή τριών χιλιάδων δολαρίων για αυτόν τον σκοπό. Παρών ήταν το μέλος του Ιδρύματος Προκόπης

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Με τη συνδρομή των Κερκυραίων της Νέας Υόρκης το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης «Hellenic Relief Foundation») στις 24 Φεβρουαρίου παραδόσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και στην Κέρκυρα.
Τα είδη που μοιράστηκαν στην Κέρκυρα αγοράστηκαν με δωρεές Κερκυραίων από τη Νέα Υόρκη. Πριν δύο μήνες ο Νίκος Μπάρδης παρέδωσε στο Hellenic Relief εκ μέρους Κερκυραϊκών συλλόγων επιταγή τριών χιλιάδων δολαρίων για αυτόν τον σκοπό.
Παρών ήταν το μέλος του Ιδρύματος Προκόπης Ζέρβας, που οργάνωσε την βήθεια στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων. Και παρότι Κερκυραίος και ο ίδιος, για πρώτη φορά, όπως εξομολογήθηκε στον «Ε.Κ.», σοκαρίστηκε απο την εικόνα. Κανεις δεν κυκλοφορέι, τα βράδυα ερημώνουν και οι πιο γνωστές πλατείες, όλοι κλείνονται στα σπίτια τους, ο οικονομικός φόβος έχει ρημάξει κάθε κοινωνική συναναστροφή.
Αν και η Κέρκυρα δουλεύει καλά με τον τουρισμό, πέρυσι σημείωσε και άνοδο, εν τούτοις το νησί νεκρώνει επειδή οι ανάγκες είναι πολλές, οι συνάνθρωποί μας εκεί που έχουν μεγάλες δυσκολίες, διαρκώς αυξάνονται και έτσι ακόμη και η απομόνωση είναι είδος συμπαράστασης αλλά και αποτέλεσμα φόβου ότι κανείς δεν μπορεί να ξοδέψει πέραν των πολύ αναγκαίων που χρειάζονται για τα προς το ζειν.
Τον κ. Ζέρβα συνόδευσε η επικεφαλής των εθελοντών στην Ελλάδα Μαρία Σιούρδη και τα δέματα ετοίμασαν εθελοντές που κάλεσε ο κ. Ζέρβας στο εστιατόριο Ολυμπία που οι ιδιοκτήτες του Μαρίνα και Αργύρης Καρύδης ευγενικά παραχώρησαν.
Ετσι τη Δευτέρα έγινε η διανομή των δεμάτων από τον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Κερκύρας σε 170 οικογένειες. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ο οποίος ευχαρίστησε την Ομογένεια και ιδιαίτερα τους Κερκυραίους για την προσφορά τους.
Αργότερα η ομάδα του Hellenic Relief μετέβη στο γηροκομείο Κέρκυρας όπου και παρέδωσε υποσέντονα, κουβέρτες, είδη ρουχισμού και τρόφιμα για τις ανάγκες του ιδρύματος.
Πριν τη μετάβαση στην Κέρκυρα, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και παρά τη θεομηνία που υπήρξε στην Αθήνα, με τις καταστροικέ ςπλημμύρες, εν τούτοις 190 άτομα προσήλθαν στον χώρο του Μερόποιου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος για να παραλάβουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Η προσέλευση με τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες είναι δείγμα των τεραστίων αναγκών που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.
Για τις υπόλοιπες 200 οικογένειες που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν η παράδοση θα γίνει στο ίδιο μέρος την Πέμπτη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η πρώτη παράδοση του Hellenic Relief έγινε πριν ένα ακριβώς χρόνο στις 25 Φεβρουαρίου του 2012. Η δειλή προσπάθεια έγινε γρήγορα θεσμός και ανακουίσει εκατοντάδες οικογένειες στην πατρίδα.
Μέσα σε αυτό το χρόνο το ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει 14 παραδόσεις και έχει διανείμει περίπου 160,000 λίβρες (72 τόνους) τροφίμων σε περισσότερες από 5.500 οικογένειες. Πρόσφατα άρχισαν παραδόσεις και εκτός Αθηνών, αρχής γενομένης από Καλάβρυτα, Πάτρα, Ναύπακτο τον Ιανουάριο και Κέρκυρα τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά έγιναν γατί ορισμένοι ομογενείς αδυνατούν να μείνουν άπραγοι όταν μαθαίνουν τις καταστροφικές συνέπειες της κρίσης σ ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.
Μάλιστα το ίδρυμα σε συννεήση και με άλλους εθνικοτοπικούς συλλόγους στις ΗΠΑ θα προσπαθήσει να διευρύνει τη βοήθεια όπου διαπιστωνεται όπου υπάρχει ανάγκη και εόσον ι ομογενείς θα συνεχίσουν να προσφέρουν τον οβολό τους.
Το Hellenic Relief Foundation παραδίδει βοήθεια μόνο σε είδος, σε άτομα που πιστοποιημένα αδυνατούν να εξασφαλίσουν είδη βασικής διατροφής. Όλα τα πάγια λειτουργικά και ταξιδιωτικά έξοδα του οργανισμού καλύπτονται από μέλη του Δ.Σ. με αποτέλεσμα όλες οι προσφορές των δωρητών να διατίθενται ακέραιες για αγορά των ειδών προς διανομή.
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι οι εθελοντές στην Ελλάδα, περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από το σύλλογο φίλων του ιδρύματος αστέγων του Δήμου Αθηναίων με πολυετή εμπειρία στις κοινωνικές ανάγκες και στους μηχανισμούς πιστοποίησης. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των αναξιοπαθούντων. Σύνθημα του οργανισμού είναι η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας στην κρίση, «Preserving Dignity in Crisis».
Επόμενη εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων είναι η συναυλία με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανό και την ερμηνεύτρια Χρυσούλα Στεφανάκη στις 13 Απριλίου 2013 στο θέατρο του Queensborough Community College στο Bayside.
Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του οργανισμού. Ατομα που θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια αλλά δεν μπορούν να παρευρεθούν στη συναυλία μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν σε μαθητές των ημερησίων Ελληνοαμερικανικών σχολίων.
Στην οργάνωση της συναυλίας συμμετέχει το Ελληνικό κοινωφελές ραδιόφωνο Cosmos FM 91.5. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Hellenic Relief καθώς και εισιτήρια στο (347) 201-1821 η στο (718) 204 – 8900 και διαδικτυακά www.hellenicrelief.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available