Στην Ελλάδα θα γίνει το συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το 67ο συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής θα γίνει φέτος από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «Αλεξάνδρειο» Ιδρυμα, το οποίο εδρεύει στο Λιτόχωρο Κατερίνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής Γιώργο Παπαδόπουλο από τη Μασαχουσέτη. Για τον σκοπό αυτό τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Κώστα Χατζηστεφανίδη και τον Παναγιώτη Μιτούλη, μεταβαίνουν στις 11 Μαρτίου στην Ελλάδα, προκειμένου να επιμεληθούν επιτοπίως τις διοργανωτικές λεπτομέρειες και να προσκαλέσουν προσωπικώς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παραστεί και να κάνει την έναρξη του συνεδρίου. Υπογραμμίζεται ότι εν συνεχεία θα γίνει το 11ο Παγκόσμιο Αντάμωμα στη Φλώρινα στις 13 και 14 Ιουλίου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Το 67ο συνέδριο της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής θα γίνει φέτος από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «Αλεξάνδρειο» Ιδρυμα, το οποίο εδρεύει στο Λιτόχωρο Κατερίνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοργανωτικής επιτροπής Γιώργο Παπαδόπουλο από τη Μασαχουσέτη. Για τον σκοπό αυτό τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τον ίδιο, τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Κώστα Χατζηστεφανίδη και τον Παναγιώτη Μιτούλη, μεταβαίνουν στις 11 Μαρτίου στην Ελλάδα, προκειμένου να επιμεληθούν επιτοπίως τις διοργανωτικές λεπτομέρειες και να προσκαλέσουν προσωπικώς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να παραστεί και να κάνει την έναρξη του συνεδρίου.
Υπογραμμίζεται ότι εν συνεχεία θα γίνει το 11ο Παγκόσμιο Αντάμωμα στη Φλώρινα στις 13 και 14 Ιουλίου.
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι «ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε το συνέδριό μας στην Ελλάδα είναι για να δοθεί η ευκαιρία να βοηθηθεί οικονομικώς η γενέτειρα, τα αδέλφια μας, αφού αναμένεται να παραστούν σύνεδροι, μέλη σωματείων, φίλοι, γνωστοί και συμπατριώτες με τις οικογένειές τους περί τις δύο χιλιάδες άνθρωποι» και συμπλήρωσε πως «αν υπολογίσουμε και το Παγκόσμιο Μακεδονικό Αντάμωμα, τότε υπολογίζουμε πάνω από δέκα πέντε χιλιάδες αν κρίνουμε από την περυσινή συμμετοχή».
Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως «δέχθηκα να αναλάβω την ευθύνη της διοργάνωσης με τον όρο να είναι μαζί κι ο Παναγής Μιτούλης, ένας πολύ ικανός και άξιος άνθρωπος, ο οποίος είναι κι αυτός ξετρελαμένος με την Παμμακεδονική όπως κι εγώ και είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πίσω στην Παμμακεδονική τη δόξα και την αίγλη της με τα συνέδρια».
Είπε ότι «το Αλεξάνδρειο έχει όλες τις ανέσεις και προϋποθέσεις για το συνέδριο, οι παραλίες είναι τρομερές, ο Ολυμπος είναι αντίκρυ, τα εστιατόρια είναι εξαιρετικά, οπότε μπορεί μία οικογένεια να συμμετάσχει στο συνέδριο, θα έχουμε πολλά προγράμματα και συνάμα να κάνει και διακοπές βοηθώντας παράλληλα την Ελλάδα».
Συνέχισε, λέγοντας πως «έχουμε ήδη κλείσει τέσσερα μεγάλα και πολύ καλά ξενοδοχεία και με πολύ καλές τιμές και θα προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, γι’ αυτό πηγαίνομε στην Ελλάδα τώρα οι τρεις μας για να συντονίσουμε επί τόπου τη διοργάνωση όσο πιο άρτια γίνεται». Πρόσθεσε δε, πως «θα επιδιώξουμε να δούμε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλο και τον κ. Τσιάρα τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού».
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «δεν ζητούμε απολύτως τίποτε από το ελληνικό κράτος, πηγαίνομε να προσφέρομε κι όχι να πάρουμε» και συμπλήρωσε «ζητούμε μόνο την παρουσία τους ώστε όπως αγαπούμε εμείς την Ελλάδα να δείξουν κι αυτοί ότι αγαπούν κι εμάς τους αποδήμους που πραγματικά έχομε την Ελλάδα στην καρδιά μας».
Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμα πως «θα κάνουμε κι ένα ακόμα μεγάλο έργο» και εξήγησε πως «ο κ. Μιτούλης είναι εκείνος που φέρνει καλλιτέχνες εδώ από την Ελλάδα και γνωρίζει πρόσωπα και ανθρώπους και θα κάνουμε μία μεγάλη συναυλία στο αρχαίο θέατρο Δίον την Κυριακή πριν την έναρξη του συνεδρίου για τους τοπικούς κι όπως φαίνεται θα έχομε μεγάλα αστέρια όπως τον Πάριο, τη Μαρινέλλα, τον Τερζή, για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα τα οποία θα διατεθούν για το Αλεξάνδρειο Ιδρυμα». Εξήγησε ότι «το Αλεξάνδρειο βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού και περιλαμβάνει 140 στρέμματα γης. Τώρα βάλαμε και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δωρεά του πρόεδρου του ΛΑΟΣ. Πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος, το έχομε δενδροφυτεύσει γύρω – γύρω, κατασκευάσαμε ωραίο πάρκινγκ, έχει τη βιβλιοθήκη αλλά δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε να κάνουμε. Επρεπε να το κάνουμε κέντρο ερευνών για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας ώστε να πηγαίνει κάποιος και να βρίσκει όλα για την ιστορία που χρειάζεται», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν έχει γίνει, απάντησε «λόγω έλλειψης χρημάτων». Υπολογίζει, ότι «χρειάζεται περί το ένα εκατομμύριο για να αρχίσουμε».
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι «στις 12 Ιουλίου θα ξεκινήσουμε πρωί από το Λιτόχωρο και θα ανεβούμε στο Μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο.
»Πρόκειται για ένα τρομερό μουσείο είναι εκεί που ορκίστηκαν οι πρώτοι του Μακεδονικού Αγώνα σ’ ένα μικρό εκκλησάκι πάνω στο βουνό κι έχουν μετατρέψει την περιοχή σ’ ένα παράδεισο με τα πιο σπάνια φυτά, με όλα τα αγάλματα των Μακεδονομάχων και τα νερά τρέχουν από παντού. Μας υποσχέθηκαν οι τοπικοί αδελφοί μας εκεί ότι θα μας ψήσουν αρνιά και κοκορέτσι και θα περάσουμε όλη την ημέρα εκεί πάνω και το βράδυ θα πάμε στη Φλώρινα όπου θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο και το Αντάμωμα στις 12, 13 και 14 Ιουλίου.
Πέρυσι ήταν πάνω από δέκα χιλιάδες άτομα. Φέτος είμαι βέβαιος θα είναι πολλοί περισσότεροι. Ηταν πενήντα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, αλλά όταν εμφανιζόταν το συγκρότημά μας από εδώ η συγκίνηση σε όλους ήταν απερίγραπτη όχι διότι χορεύαμε ωραία, αλλά επειδή το συγκρότημά μας ‘Υιοί και Θυγατέρες του Μεγάλου Αλεξάνδρου’ είναι από την Αμερική, παιδιά της Ομογένειας με ελληνική ψυχή και συνείδηση».
Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο ιδρυτής κι ο δάσκαλος του συγκροτήματος, επιθυμεί να πάρει και φέτος τα παιδιά στην Ελλάδα κι αυτή την εποχή βρίσκονται στη διαδικασία συγκέντρωσης του απαιτούμενου χρηματικού ποσού των εξόδων τους.
Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος «θα είναι η Σκοπιανή προπαγάνδα και το όνομα της Μακεδονίας να μην παραχωρηθεί και με κανέναν όρο στις διαπραγματεύσεις που κάνουν, διότι αν δώσουμε το όνομα δίνουμε τα πάντα» και διερωτήθηκε «κι εγώ που κατάγομαι από την Κοζάνη πώς θα με λένε Ανω Μακεδόνα; Δεν γίνεται, δεν γίνεται. Η κ. Γκατζούλη η οποία είναι και γραμματέας του συνεδρίου κι έχει κάνει μία τρομερή δουλειά».
Στην ερώτηση αν το θέμα της ονομασίας είναι χαμένη υπόθεση, είπε «όχι» και συμπλήρωσε πως «αν δεν ήταν η Παμμακεδονική Αμερικής η οποία επιτελεί μία υψηλή εθνική αποστολή θα είχαν νικήσει οι Σκοπιανοί».
Αναφορικά με το τι προσδοκούν να πετύχουν και με αυτό το συνέδριο είπε: «να διαφωτίσουμε τον κόσμο που δεν ξέρει γι’ αυτό που επιδιώκουν οι Σκοπιανοί», ενώ στην ερώτηση αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν για το θέμα της ονομασίας, απάντησε: «δυστυχώς υπάρχουν ή δεν τους ενδιαφέρει γι’ αυτό πρέπει να τους πληροφορήσουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που λένε μερικοί τι μας ενδιαφέρει εμάς αν τους λένε ‘Μακεδόνες’».
Σημείωσε ακόμα, ότι «οι Αμερικανοί είναι πίσω από τους Σκοπιανούς. Εμείς κάναμε τόσες θυσίες που κανένα άλλο κράτος δεν έκανε για την αμερικανική συμμαχία κι αυτοί επισκέπτονται την Τουρκία και παραλείπουν να πάνε στην Ελλάδα όπως εσείς γράψατε πριν λίγες μέρες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available