Απεβίωσε ο Τεντ Πάστρας στο Λος Αντζελες

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο νοσοκομείο Σίνταρς-Σάιναϊ ο Τεντ Πάστρας πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας του Λος Αντζελες. Ο αείμνηστος ήταν επίσης πρόεδρος του Βυζαντινο-Λατινικής Περιφέρειας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Καταλείπει την αγαπημένη του σύζυγο Τζέιν. Ο Τεντς Πάστρας ήταν ένας πολυτάλαντος και

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο νοσοκομείο Σίνταρς-Σάιναϊ ο Τεντ Πάστρας πρώην πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας του Λος Αντζελες. Ο αείμνηστος ήταν επίσης πρόεδρος του Βυζαντινο-Λατινικής Περιφέρειας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Καταλείπει την αγαπημένη του σύζυγο Τζέιν.
Ο Τεντς Πάστρας ήταν ένας πολυτάλαντος και χαρισματικός άνθρωπος. Ηταν σύμβουλος σε χρηματιστηριακές εταιρείες και επίσης ηθοποιός και τραγουδιστής, ενώ ήταν αφοσιωμένος σε όλες τις εκφάνσεις, δραστηριότητες και προγράμματα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας επί 35 χρόνια και πάνω. Με την σύζυγό του Τζέιν διατηρούσαν κατοικίες τόσο στην πόλη του Λος Αντζελες, όσο και στην πόλη Κλίντον της Αϊόβα, όπου μάλιστα θα γίνει και ο ενταφιασμός του.
Το προσκύνημα του σκηνώματός του θα γίνει την Παρασκευή στις 7:30 το εσπέρας και θα ψαλθεί Νεκρώσιμο Τρισάγιο και η Νεκρώσιμη Ακολουθία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στη διεύθυνση 1324 south Normandie Avenue, Los Angeles. Αντί ανθέων όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του μπορούν να στείλουν χρηματικές δωρεές στο Ταμείο Υποτροφιών Keith Strong μέσω του Καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας.
Ο αείμνηστος Τεντ Πάστρας ήταν η κινητήρια δύναμη για κάθε τι το ελληνικό στο Λος Αντζελες και πιο ειδικά στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας όπου αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες παρέχοντας τις εθελοντικές του υπηρεσίες.
Στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του ήταν το ετήσιο Ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας το οποίο το είχε καθιερώσει και αναγάγει στο πολιτιστικό γεγονός της πόλης και το οποίο διοργάνωνε ανελλιπώς μαζί με την σύζυγό του Τζέιν από το έτος 1999 και το οποίο προσέλκυε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες τόσο μελών της κοινότητας Ελληνοαμερικανούς, όσο και κατοίκους της πόλης όλων των εθνοτήτων, τους οποίους καλωσόριζε προσωπικώς ο Τεντ Πάστρας.
Είχε δηλώσει στο παρελθόν πως το Ελληνικό Φεστιβάλ προσέλκυσε κατά το τριήμερο του μέχρι και 35 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ συνεόρταζαν πολλές ομάδες Λατινοαμερικανών οι οποίοι διαμένουν στην πέριξ περιοχή του Καθεδρικού της Αγίας Σοφίας, ενώ το σύνθημα και η προσπάθειά του ήταν πως «θέλουμε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά τον έναν στον άλλον».
Για χατίρι του το Φεστιβάλ επισκεπτόταν και αρκετοί ηθοποιοί όπως ήταν ο Χανκς με την σύζυγό του Ρίτα.
Ο εκλιπών Τεντ Πάστρας, όντας πρόεδρος του Οργανισμού Βυζαντινο-Λατινικής Περιφέρειας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης που δημιουργήθηκε το 2003 από το Δημοτικό Συμβούλιο του Λος Αντζελες, προσπαθούσε να αναβαθμίσει την περιοχή, η οποία είχε παρακμάσει και εμφάνιζε σημάδια εγκληματικότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available