Ο Τζορτζ Πατάκι στηρίζει την υποψηφιότητα του Κατσιματίδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη στήριξη του Τζορτζ Πατάκι, πρώην Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, κέρδισε ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης. Η παρουσία του κου Πατάκη στο σκηνικό της πολιτικής εκστρατείας υποψηφιότητας του κ. Κατσιματίδη, έρχεται αντιμέτωπη με αυτή του κου Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην Δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος επενδύει το πολιτικό του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τη στήριξη του Τζορτζ Πατάκι, πρώην Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, κέρδισε ο ομογενής Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη Δημαρχία της Νέας Υόρκης.
Η παρουσία του κου Πατάκη στο σκηνικό της πολιτικής εκστρατείας υποψηφιότητας του κ. Κατσιματίδη, έρχεται αντιμέτωπη με αυτή του κου Ρούντολφ Τζουλιάνι, πρώην Δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος επενδύει το πολιτικό του κεφάλαιο στην εκστρατεία του Τζόζεφ Λιότα, πρώην αντιδημάρχου κατά την περίοδο της Δημαρχίας του και ευνοούμενο της συντηρητικής επιχειρηματικής τάξης της πόλης.
«Ο Τζον Κατσιματίδης δεν είναι πολιτικός καριέρας», ανέφερε ο Πατάκι κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του πολυεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.
Το «δεν είμαι πολιτικός καριέρας» είναι κάτι που λέει συχνά ο ίδιος ο κ. Κατσιματίδης, κεντρίζοντας έτσι τους πολιτικούς αντιπάλους του, που, κατά κανόνα είναι παραδοσιακής αντίληψης. Οπως για παράδειγμα ο κ. Τζουλιάνι, γνωστός για την πολιτική του «ύψους Εμπάιαρ Στέιτ». Ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης έχει προωθήσει ενεργά την εκστρατεία του κ. Λιότα, στους οικονομικούς παράγοντες της Νέας Υόρκης καλώντας τους να χρηματοδοτήσουν την εκστρατεία του πρώην πολιτικού του συνεργάτη.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πατάκι μπορεί να είναι «χαμηλών τόνων» στη στήριξή του υπέρ του κου Κατσιματίδη, ο οποίος δεν χρειάζεται οικονομική υποστήριξη.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Πέμπτης, ο κ. Κατσιματίδης έχει ο ίδιος επιχορηγήσει με 260.000 δολάρια τη μέχρι τώρα εκστρατεία του, προσέφερε 23.000 δολάρια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Κουίνς, που τον στηρίζει πολιτικά από το ξεκίνημα της εκστρατείας του ενώ, ως προς το Δημοκρατικό χώρο, χρηματοδότησε την κα Κριστίν Κουίν, εκπρόσωπο του Δημοτικού Συμβουλίου με 240.000 δολάρια, μεταξύ 12ης Ιανουαρίου – 11ης Μαρτίου όπως η ίδια ανέφερε την Πέμπτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available