Ερανος Ικαριωτών για το νησί

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Πανικαριακή Αδελφότητα διοργανώνει έρανο για την Ικαρία και καλεί τα μέλη, τους φίλους και κατ’ επέκταση την Ομογένεια να παραστούν στην εκδήλωση που θα διοργανώσουν την Κυριακή στο Ικαριώτικο Σπίτι στη διεύθυνση 87-22 της 52ης Λεωφόρου στο Ελμχουρστ του Κουίνς. Η οργανωτική επιτροπή, η οποία πλαισιώνεται από τους Νίκη Φραδέλου, Ηλιάνα Παπασημάκη, Τζίμη Παραλαίμο, Ζαχαρία Σκυριανό, Νίκο Μελισσινο, Γιώργο Παράλαιμο, Λευτέρη Πλάκα και Γκας Τσάχα μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων αποτάθηκε σε γνωστούς και φίλους και τους ενημέρωσε για τις καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα, για τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Δυτική Ικαρία.
Παράλληλα, τονίζει ότι το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα της Πανικαριακής Αδελφότητας θα προσφέρει άλλα τόσα χρήματα που θα συγκεντρωθούν έως και πενήντα χιλιάδες δολάρια.
Στη σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Η καταστροφή από την καταιγίδα ήταν μεγάλη, με ένα θύμα, ενώ πολλοί δημόσιοι χώροι, πολλά σπίτια και πολλές επιχειρήσεις καταστράφηκαν. Δρόμοι εξαφανίστηκαν και πολλά ποτάμια ήταν φραγμένα με σκουπίδια, με αποτέλεσμα να διαλυθούν τα συστήματα ύδρευσης και αποβλήτων».
Παράλληλα, τονίζεται ότι «οι κάτοικοι των χωριών της Δυτικής Ικαρίας δεν έχουν λάβει ελάχιστη οικονομική βοήθεια από το ελληνικό κράτος».
«Αυτή τη στιγμή, η μεγαλύτερη προτεραιότητα της περιοχής είναι να συγκεντρωθούν πόροι για τη διεύρυνση των οδογεφύρων που οδηγούν στο Καρκινάγκρη, το μεγαλύτερο χωριό του δυτικού μέρους της Ικαρίας. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες πλημμυρών και απώλειας ζωής στο μέλλον», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available