Κλοπή στο ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κλοπή σημειώθηκε στον Ελληνορθόδοξο ιερό ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης με λεία το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε χρήματα, αλλά και πολύτιμα ιερά σκεύη. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο προϊστάμενος της κοινότητας πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τόνιας είπε ότι «ήμαστε εδώ μέχρι αργά

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κλοπή σημειώθηκε στον Ελληνορθόδοξο ιερό ναό των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν Μασαχουσέτης με λεία το χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε χρήματα, αλλά και πολύτιμα ιερά σκεύη.
Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο προϊστάμενος της κοινότητας πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Τόνιας είπε ότι «ήμαστε εδώ μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου διότι είχαμε συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου κι ήμουν ο τελευταίος που έφυγα από την εκκλησία. Κάποια στιγμή, στο διάστημα μεταξύ 10 η ώρα και ξημερώματα Τετάρτης, κάποιος ή κάποιοι μπήκαν μέσα από την πίσω πόρτα που είναι δωμάτιο με τον λέβητα θέρμανσης στο υπόγειο, ανέβηκαν και έσπασαν την πόρτα του γραφείου. Υπήρχε ένα ντουλάπι στο οποίο ήταν εφαρμοσμένο ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο δεν είχε πολλά χρήματα μέσα απλώς μερικά για έκτακτες ανάγκες, οπότε το πήραν».
Ο π. Τόνιας πρόσθεσε πως «στη συνέχεια μπήκαν στο ναό και πήραν από το ψαλτήριο δύο βιβλία του Αποστόλου τα οποία είχαν επίχρυσα καλύμματα, στη συνέχεια πήγαν στην ντουλάπα του νεωκόρου και πήραν ένα επίχρυσο Ευαγγέλιο. Από εκεί μπήκαν στο Ιερό Βήμα, πήγαν στην Αγία Πρόθεση και πήραν το Αγιο Δισκοπότηρο και το Δισκάριο όπως ήταν μαζί με τα καλύμματα. Επίσης, πήγαν στην Αγία Τράπεζα από την οποία πήραν το Ιερό Ευαγγέλιο και τον τίμιο σταυρό ευλογίας, καθώς επίσης και το κάλυμμα. Επίσης πήραν άλλο ένα Ευαγγέλιο το οποίο ήταν στο σκευοφυλάκιο κι έναν ακόμα σταυρό».
Αναφορικά με την αξία όλων αυτών, ο π. Δημήτριος ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα επί πέντε χρόνια, είπε ότι «σχετικά με την αξία των αντικειμένων αυτών δεν γνωρίζω πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν διότι μερικά από αυτά ήταν παλιά, αλλά η αξία τους βρίσκεται στις αναμνήσεις και στην ιστορία τους καθότι οι άνθρωποι λένε αυτός ο Απόστολος ήταν του παππού μου, ή αυτό το Ευαγγέλιο ήταν της γιαγιάς μου» και συμπλήρωσε «βλέπεις ανθρώπους εδώ στην Κοινότητα να πιάνουν τα παιδιά τους από το χέρι και να τους λένε αυτή την εικόνα τη δώρισε ο παππούς ή η γιαγιά, είναι αυτή η συναισθηματική αξία που είναι πολύτιμη».
Ο π. Δημήτριος ανέφερε πως «η Αστυνομία διεξάγει έρευνα», ενώ ο ίδιος είπε ότι «δεν έχω ιδέα ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες». Είπε επίσης, ότι «αισθάνομαι μεγάλη λύπη διότι η εκκλησία είναι το σπίτι των ενοριτών, για πολλούς το πρώτο τους σπίτι και αισθάνονται το ίδιο σαν να έγινε η κλοπή στο σπίτι τους».
Σύμφωνα με τον π. Τόνια, η κοινότητα συγκροτείται από 600 οικογένειες.
Η κοινότητα των Ταξιαρχών έζησε ημέρες δόξας και προόδου επί ιερατείας του αειμνήστου π. Εμμανουήλ Μεταξά.
Τηλεφωνικό μήνυμα του «Ε.Κ.» στον ντέτεκτιβ Μάικλ Λόουν, ο οποίος διενεργεί την έρευνα, δεν είχε απαντηθεί μέχρι την ώρα που ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available