Αισιοδοξία για την παρέλαση στη Βοστώνη

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η 19η παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι. Θα ξεκινήσει, όπως πάντοτε, μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης και θα τερματίσει στο καθιερωμένο σημείο απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπου θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων. Της παρέλασης θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο, ο οποίος βρίσκεται σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, με φαγητά, χορούς και μουσική. Το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης. Για την παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 σύλλογοι, 15 εκκλησιαστικές κοινότητες συμπεριλαμβανομένης και της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Νιούτον, 5 Πανεπιστήμια, 6 άρματα και 8 φιλαρμονικές. Τονίζεται ότι τα στοιχεία αυτά είχαν δοθεί στην τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου στο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η 19η παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι. Θα ξεκινήσει, όπως πάντοτε, μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης και θα τερματίσει στο καθιερωμένο σημείο απέναντι από το ξενοδοχείο «Four Seasons» όπου θα βρίσκεται η εξέδρα των επισήμων.
Της παρέλασης θα ακολουθήσει πολιτιστική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο, ο οποίος βρίσκεται σ’ αυτό ακριβώς το σημείο, με φαγητά, χορούς και μουσική. Το πρωί θα τελεστεί Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης.
Για την παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 σύλλογοι, 15 εκκλησιαστικές κοινότητες συμπεριλαμβανομένης και της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Νιούτον, 5 Πανεπιστήμια, 6 άρματα και 8 φιλαρμονικές. Τονίζεται ότι τα στοιχεία αυτά είχαν δοθεί στην τελευταία πανομογενειακή συνάθροιση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου συμμετείχαν συνολικά 35 άτομα και για την οποία είχε γράψει εκτενώς ο «Εθνικός Κήρυκας». Από τότε δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από μέρους των διοργανωτών, που είναι η Ομοσπονδία Σωματείων Νέας Αγγλίας, η Μητρόπολη Βοστώνης και το γενικό προξενείο της Ελλάδος στη Βοστώνη.
Στην παρέλαση, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην 100ή επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, θα συμμετάσχει το τμήμα των ομογενών ευζώνων της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας υπό την ηγεσία του Δημήτρη Παπασλή, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας.
Τελετάρχες και φέτος θα είναι οι δύο μόνιμοι τελετάρχες κατά τα τελευταία 18 χρόνια και συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Βοστώνης, Τομ Μενίνο, και ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ενώ φέτος προστέθηκε και ο γενικός πρόξενος Ηλίας Φωτόπουλος, ο οποίος, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», προήχθη σε πρέσβη και αναχωρεί εντός των προσεχών εβδομάδων για το Μαυροβούνιο. Φέτος, ο δήμαρχος Μενίνο ενδεχομένως να εμφανιστεί για λίγο στην εξέδρα των επισήμων λόγω προβλημάτων υγείας, ενώ όπως ανακοίνωσε δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την δημαρχία της Βοστώνης. Δεν έχει γίνει γνωστό αν και ποιοι πολιτικοί θα έλθουν από Ελλάδα. Η Ομοσπονδία πάντως έστειλε τις σχετικές προσκλήσεις στην κυβέρνηση, στη Βουλή και την Προεδρία της Δημοκρατίας. Θα παρευρεθούν αρκετοί ομογενείς πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές από τις πολιτείες της Μασαχουσέτης, Νιου Χαμσάιρ και Ροντ Αϊλαντ, όπως ο Θωμάς Κατσαντώνης, ο Θεόδωρος Ρόκας, η Ευσταθία Μπούρα και ο Λεωνίδας Ραπτάκης.
Σήμερα, Παρασκευή 5 Απριλίου, στη 1 μ.μ., θα γίνει η καθιερωμένη εκδήλωση στο Κυβερνείο, την οποία διοργανώνει ο ελληνικής καταγωγής γερουσιαστής Μπρους Ταρ. Θα τιμηθεί ο τηλεπαρουσιαστής του αμερικανικού καλωδιακού Σταθμού «NECN» της Νέας Αγγλίας, Μάικ Νικήτας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί δεξίωση στο γενικό προξενείο της Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κυβερνείο.
Επίσης, στο πλαίσιο του γενικότερου εορτασμού της 25ης Μαρτίου οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν φέτος το Σάββατο 16 Μαρτίου με την εκδήλωση νεολαίας, η οποία φέτος είχε αποκριάτικη δομή και μορφή με όλα τα συναγόμενα, συμπεριλαμβανομένης και της αμφίεσης. Εγινε στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νεκταρίου στο Ρόσλιντεϊλ Μασαχουσέτης με ελεύθερη είσοδο και απευθυνόταν σε νέους και νέες 18 ετών και πάνω και στην οποία παραβρέθηκαν συνολικά περί τα 80 άτομα.
Επίσης, το Σάββατο στις 30 Μαρτίου, έγινε το επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο «Μάριοτ» του Νιούτον, παρουσία των τραγουδιστών εξ’ Ελλάδος, Κατερίνας Τοπάζη, και Διαμαντή Διονυσίου και στο οποίο παραβρέθηκαν περί τους 300 ομογενείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available