Eπίσκεψη ομογενών βουλευτών στα γραφεία Αθηνών του «Ε.Κ.»

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Επίσκεψη γνωριμίας με τα γραφεία Αθηνών του «Ε.Κ.» πραγματοποίησαν μέλη του Δ.Σ του προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε). Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΔΣ Τζον Πανταζόπουλος, (μέλος της Κάτω Βουλής στην Πολιτεία Victoria, Αυστραλίας) και τα μέλη Τεντ Ρόκας (πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire, ΗΠΑ) , Θωμάς

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Επίσκεψη γνωριμίας με τα γραφεία Αθηνών του «Ε.Κ.» πραγματοποίησαν μέλη του Δ.Σ του προεδρείου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).
Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΔΣ Τζον Πανταζόπουλος, (μέλος της Κάτω Βουλής στην Πολιτεία Victoria, Αυστραλίας) και τα μέλη Τεντ Ρόκας (πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire, ΗΠΑ) , Θωμάς Κατσιαντώνης (πολιτειακός βουλευτής στο New Hampshire, ΗΠΑ) και ο ευρωβουλευτής με το γερμανικό Κόμμα των Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, συνοδευόμενοι απο την καλλιτέχνη Φρειδερίκη Παππά έμειναν για πάνω από μιάμισυ ώρα και συνομίλησαν με τους συντάκτες της εφημερίδας.
Εξηγώντας τους σκοπούς της παρουσίας τους στην Ελλάδα, όπου όλη αυτή την εβδομάδα είχαν επαφές με κόμματα, κοινοβουλευτικές επιτροπές και υπουργούς, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Πανταζόπουλος ανέφερε ότι πρετοιμάζουν ένα παγκόσμιο συνέδριο που θα γίνει τον Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη, στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης.
«Είμαστε ένα άλλο κοινοβούλιο από μόνοι μας, αφού προερχόμαστε από 27 χώρες και είμαστε βουλευτές σε άλλες χώρες» μας είπε. « Η ΠΑΔΕΕ συστάθηκε το 1996 και έχει σήμερα 226 μέλη, νυν και πρώην βουλευτές ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο, εκ των οποίων οι 60 είναι ενεργείς. Ο σκοπός μας είναι σαν βουλευτές ελληνικής καταγωγής να φέρουμε πιο κοντά με την Ελλάδα τις χώρες που εκλεγόμαστε. Πριν την κριση καθήκον μας ήταν να υπερασπιζόμαστε τα ελληνικά θέματα στα δικά μας κοινοβούλια. Επίσης η συνεργασία με τις παροικίες της Ομογένειας, κάτι που φέρνει και το ποθητό αποτέλεσμα άλλωστε στην υπεράσπιση των ελληνικών θεμάτων. Τώρα όμως με την κρίση, το κυρίαρχο θέμα που μας απασχολεί είναι αυτό της Οικονομίας. Ετσι όλοι ασχολούμαστε σχεδόν με τα ίδια πράγματα και μεταφέρουμε τεχνογνωσία. Στην Αυστραλία για παράδειγμα πριν χρόνια περάσαμε μία δημοσιονομική κρίση και τα διδάγματα είναι ωφέλιμα να τα μεταφέρουμε στην Ελλάδα για το πως βγήκαμε εκεί από την κρίση. Μεταφέρουμε εμπειρίες από το πως για παράδειγμα δουλεύει το δημόσιο στις χώρες όπου ζούμε, η Παιδεία, ο Τουρισμός, οι εξαγωγές. Γενικά ανταλλάσσουμε τεχνογνωσία που σε αυτή την περίοδο της κρίσης έχει ανάγκη η Ελλάδα να γνωρίζει. Κια το βλέπουμε τώρα. Στις επαφές μας εδώ, μας ρωτάνε για το πως λειτουργεί το τάδε σύστημα στη χώρα που ζούμε… Βλέπουμε ό,τι κάτι αλλάζει και θέλουν οι Ελληνες αρμόδιοι να μάθουν. Και έτσι τώρα συνεργαζόμαστε πιο στενά με διάφορες επιτροπές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπάρχουν έτσι και για μας ευκαιρίες. Οχι μόνο να μεταφέρουμε εμπειρίες, αλλά να βοηθούμε όπως μπορούμε ακόμη και να μεσολαβούμε μεταξύ ομογενών επιχειρηματιών να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις. Το θέλουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για εμάςν, επειδή αυτό μας κάνει πιο δυναμικούς στο εξωτερικό. Και βλέπουμε επίσης ότι η Ελλάδα αλλάζει. Ετσι κοιτάμε να δούμε πως να βοηθήσουμε και εμείς αποτελεσματικότερα για να περάσει η Ελλάδα από την κρίση σε ένα καλό μέλλον».
Στην ερώτηση αν ακούγονται από τους Ελληνες αρμόδιους, τόσο ο κ. Πανταζόπουλος όσο και ο κ. Χατζημαρκάκης είπαν πως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα. Θέλουν να μας ακούσουν σε μεγαλύτερο βαθμό από το παρελθόν. «Γίνεται όμως διάλογος τώρα που πριν από την κρίση ήταν σπάνιος και οι αρμόδιοι μας ακούνε πιο προσεκτικά» επισήμανε ο κ. Χατζημαρκάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available