x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

120 χρόνια λειτουργίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης

ΑΤΛΑΝΤΑ. Στις 16 Απριλίου, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Ατλάντα, Θεόδωρος Δημόπουλος, παρέθεσε δεξίωση στο Queen Building στο Σάντι Σπρινγκς της Τζόρτζια, αφιερωμένη στα 120 χρόνια λειτουργίας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου της Σχολής Jeff Lansdale (Τζεφ Λόνσντεϊλ).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν με γραπτό μήνυμά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αικατερίνη Νασίκα και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γεώργιος Τσούνης, ενώ παρευρέθησαν εκπρόσωποι σημαντικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Πολιτείας της Τζόρτζια, όπως του GA Tech, University of Georgia, University of North Georgia, εκπρόσωποι του Georgia Department of Economic Development αλλά και επιχειρηματίες από τις εταιρείες Chik Fil A, Intralot, CKHGroup, KPMG, Delphistem.

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε το 1904 από τον Αμερικανό εκπαιδευτή Δρ John Henry House και τη σύζυγό του, Susan Adeline. Η αποστολή της είναι να εκπαιδεύσει νέους και ενήλικες, ώστε να καταρτιστούν επαγγελματικά στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας, της οικολογίας και των επιστημών ζωής.

Ο Πρόξενος κος Δημόπουλος μαζί με τον Πρόεδρο της Σχολής κο Lansdale και αποσπασθέντες Ευέλπιδες στο University of North Georgia. Photo credits Clara Busé

Η Σχολή έχει διανύσει μια σημαντική διαδρομή από την ίδρυσή της το 1904. Σήμερα, τα κύρια εκπαιδευτικά της τμήματα είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το Γυμνάσιο Χασιώτη, το Γενικό Λύκειο, η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επαγγελματικό Λύκειο, ΙΕΚ, Γεωργικές Εφαρμογές) και το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences. Η Σχολή προετοιμάζει τους αποφοίτους της για ανάληψη ηγετικών θέσεων στην κοινωνική ζωή και για επαγγελματική σταδιοδρομία στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Σήμερα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση και την εκπαίδευση επιστημών ζωής στις ανάγκες του 21ου αιώνα, παραμένοντας πιστή στις ρίζες της και στη μακροχρόνια παράδοση βιωματικής μάθησης.

Ενημέρωση των προσκεκλημένων για θέματα επιστολικής ψήφου προσεχών Ευρωεκλογών.Photo credits Clara Busé
Ο Πρόξενος κος Δημόπουλος με την Υπεύθυνη Θεσμικής Ανάπτης της ΑΓΣ κα Περιστεροπούλου και τον Πρόεδρο της Σχολής κο Lansdale. Photo credits Clara Busé
ΑΓΣ Θεσσαλονίκης. Photo credits Clara Busé
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Photo credits Clara Busé
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση. Photo credits Clara Busé
Πρόεδρος Lansdale παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΑΓΣ. Photo credits Clara Busé

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ