Ενίσχυση νέων επιχειρήσεων μέσω νέων τρόπων χρηματοδότησης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη «δημιουργική» επιχειρηματικότητα ομογενών με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εν είδει «μέντορινγκ» και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (crowd funding) που απορρέουν από την αξιοποίηση των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων επικοινωνίας (social media) ήταν αφιερωμένη η Ημερίδα με θέμα «Ανακαλύψτε τον επιχειρηματία εαυτό σας», που από κοινού οργάνωσαν το Δίκτυο Ηellenic Business Network (H.B.N.) και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Hellenic Professional Women Ιnc. (Η.P.W.) το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στη «δημιουργική» επιχειρηματικότητα ομογενών με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εν είδει «μέντορινγκ» και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία (crowd funding) που απορρέουν από την αξιοποίηση των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων επικοινωνίας (social media) ήταν αφιερωμένη η Ημερίδα με θέμα «Ανακαλύψτε τον επιχειρηματία εαυτό σας», που από κοινού οργάνωσαν το Δίκτυο Ηellenic Business Network (H.B.N.) και η μη κερδοσκοπική εταιρεία Hellenic Professional Women Ιnc. (Η.P.W.) το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Πολιτιστικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (βλ. «Ε.Κ.» 13/4).
Οι εργασίες της Ημερίδας ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του κ. Τζον Δημητρακάκη, προέδρου του HBN και της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, που παρουσίασε το έργο του Δικτύου, που εδρεύει στη Βοστώνη. Οπως είπε, «είναι ένα οικοσύστημα, στο οποίο κινητοποιούνται και αξιοποιούνται διαθέσιμοι επαγγελματίες και πόροι της Ομογένειας που προωθούν μακροπρόθεσμα τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα Ελλήνων».
Στη συνέχεια, ο κ. Δημητρακάκης κάλεσε στο βήμα την πρόεδρο του Η.P.W., που συμπροεδρεύει στην Επιτροπή, κ. Μαρία Φραντζή.
Η κα Φραντζή, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή στην Ημερίδα 200 περίπου ατόμων, παρουσίασε τους ομιλητές.
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας συντόνισε η Ελένη Ντάνιελς, εκτελεστικό στέλεχος «μηντιακής» επικοινωνίας, Πρόεδρος και Διευθύντρια της Daniels Media Co. με άξονες συζήτησης (ερωτοαπαντήσεις) την εκκίνηση, ανάπτυξη, αντιμετώπιση των προκλήσεων, καθώς και πορεία προς την επιτυχία νέων επιχειρήσεων.
Στην πρώτη ενότητα, «Αναπτύσσοντας την επιχείρησή σας στη σύγχρονη Οικονομία», κοινό σημείο των ομιλητών ήταν η αναφορά στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους έως «την απόφασή τους» οι ίδιοι να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, κάνοντας χρήση ιδίων και άλλων οικονομικών και εμπειρικών πόρων.
Η Catherine Giuliani, συνέταιρος της «The RG Group», ανέφερε ότι από τη μακρά κυβερνητική υπηρεσία της στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, ίδρυσε με βάση την εμπειρία της δικής της Εταιρείας Συμβούλων. Επίσης, επένδυσε στο ταλέντο της στη Διακόσμηση και δημιούργησε κατάστημα.
Ο Τζάστιν Μποζονέλης, πρώην τραπεζικό στέλεχος και ιδρυτής δύο εταιρειών και μέλος Συμβουλίων της Αρχιεπισκοπής, δημιούργησε κι είναι σήμερα Εκτελεστικός Διευθυντής της LivEthnic, ο πρώτος on line πληροφοριακός οδηγός ομογενών.
Η Μαρία Αυγιτίδη, συνιδρυτικό στέλεχος και Εκτελεστική Διευθύντρια της Agape Match, μετά από μακρά υπηρεσία στην Ελλάδα, ανέφερε ότι αξιοποιώντας το επικοινωνιακό της χάρισμα επένδυσε στη δημιουργία on line γραφείου Συνοικεσίων Ελλήνων.
Τέλος, η Μαρία Λόη, ιδιοκτήτρια και επικεφαλής σεφ του εστιατορίου «Loi», αναφέρθηκε στην επιλογή της «να έρθει από τη …Ναύπακτο στη Νέα Υόρκη και να ανοίξει το εστιατόριό της». «Το πλεονέκτημα του εστιατορίου ‘Loi’», όπως είπε, «είναι η προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής και του ελληνικού ελαιόλαδου, στα οποία καλώ όλους τους πελάτες μου». Επίσης, ανέφερε ότι γράφει βιβλίο πάνω στη Διατροφή.
Στην ενότητα «Χρηματοδότηση της Επιχείρησής σας μέσω Crowd Funding» ο ειδικός σε νομικά θέματα Martin W. Enright, συνέταιρος στην Littman Krooks, LLP, Γραφείο Εταιρικής και Χρηματιστηριακής Νομοθεσίας, αναφέρθηκε στην τεράστια αλλαγή που έχουν επιφέρει τα social media στην Οικονομία και στην ανάγκη αξιοποίησής τους στον τομέα της Εργασίας. Ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το JOBS Act (ακρώνυμο Jumpstart Our Business Startups).
Χαρακτηριστικά είπε στον «Ε.Κ.»: «η απελευθέρωση των μικρών επιχειρήσεων από τις κανονιστικές διατάξεις είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια του Κογκρέσου σε σχέση με τις δράσεις εξεύρεσης κεφαλαίων γι’ αυτές από τα social media και παρακολουθούμε την Επιτροπή Securities and Exchange πολύ στενά γι’ αυτό το θέμα, καθώς η διαδικασία ολοκλήρωσης του Νομοσχεδίου είναι υπόσχεση γι’ αυτές τις ευχάριστες εξελίξεις».
Ο Brian Meece, Εκτελεστικός Διευθυντής της διαδικτυακής crowd-funding platform RocketHub επικεντρώθηκε στην αγορά εργασίας και τη χρήση χρηματοδότησης τύπου «Crowd», που γίνεται σήμερα δημοφιλής λόγω των social media. «Προσκαλώντας στο διαδίκτυο συμμετοχή στο άνοιγμα επιχειρήσεων με παροχή οικονομικής υποστήριξης που μπορεί να επιστραφεί σε χρήματα ή σε είδος», όπως είπε, «μπορούμε σήμερα να συγκεντρώσουμε μεγάλα ποσά για την εκκίνηση μιας εταιρείας κι αυτό είναι κάτι που συνηθίζουν οι νέοι σήμερα».
Ο κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, κ. Τζον Μαργαρίτης, Εκτελεστικός Διευθυντής και Πρόεδρος της Ledemoor Group και συγγραφέας του βιβλίου «Unlock Your Inner Entrepreneur: Five Steps to Conceiving, Incubating, and Manifesting the Company that’s Right for You» 2012), παρουσίασε το βασικό περιεχόμενο του βιβλίου, ένα εγχειρίδιο καλής πρακτικής ιδιωτικής επιχείρησης. Εδωσε 4 προφίλ επιχειρηματιών και αναφέρθηκε στο επιχειρηματικό στοιχείο του Ελληνα στην κρίση, λέγοντας «αντί οι Ελληνες να διαδηλώνουν για μια κρατική δουλειά των 500 ευρώ, που μάλλον θα μισήσουν, καλά θα κάνανε να βγάλουν προς τα έξω το επιχειρηματικό στοιχείο που έχουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available