Εκθεση φωτογραφίας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΜΠΕ»). Ελληνίδα φωτογράφος συμμετέχει στην προσπάθεια του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, για να υποστηριχθούν οικονομικά οι πληγέντες του τυφώνα «Σάντι». Πρόκειται για τη Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, της οποίας εκπληκτικές φωτογραφίες, που αποτυπώνουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου, παρουσιάζονται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΜΠΕ»). Ελληνίδα φωτογράφος συμμετέχει στην προσπάθεια του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, για να υποστηριχθούν οικονομικά οι πληγέντες του τυφώνα «Σάντι».
Πρόκειται για τη Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, της οποίας εκπληκτικές φωτογραφίες, που αποτυπώνουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και του ανθρώπινου πόνου, παρουσιάζονται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από τον γενικό πρόξενο, Γιώργο Ηλιόπουλο, παρουσία της διευθύντριας Διακυβερνητικών Υποθέσεων του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Χάιδως Μιχάλτση, του αναπληρωτή μονίμου αντιπρόσωπου της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη, πρέσβη Δημήτρη Καραμήτσου-Τζιρά, του προξένου Ευάγγελου Κυριακόπουλου, διπλωματών, ακαδημαϊκών και ανθρώπων της τέχνης.
«Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να συνεισφέρει για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα», δήλωσε η κ. Μαυρομιχάλη. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, διοργανώθηκε δημοπρασία φωτογραφιών της, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στο ταμείο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μπλούμπεργκ (The Mayor’s Fund to Advance New York City).
Αναφερόμενη στο φωτογραφικό υλικό της έκθεσης, είπε ότι αφορμή αποτέλεσε η πρώτη της επίσκεψη σε πληγείσες περιοχές για να προσφερθεί υλική βοήθεια σε όσους είχαν άμεση ανάγκη.
«Ηταν μια μοναδική εμπειρία. Οσο ήμουν εκεί, πέρα από τις εικόνες καταστροφής, συνάντησα ανθρώπους που ήθελαν να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά είχε συμβεί, ότι επρόκειτο για μια πρωτοφανή τραγωδία» τόνισε η κ. Μαυρομιχάλη, η οποία ασχολείται με τη φωτογραφία με μεράκι και αγάπη, ως χόμπι πολλών χρόνων. Από τότε όμως που ζει στις ΗΠΑ, λόγω της διπλωματικής ιδιότητας του συζύγου της, ασχολήθηκε πιο σοβαρά με τη φωτογραφική τέχνη, σπουδάζοντας στο Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας Νέας Υόρκης, όπου σήμερα είναι βοηθός καθηγητή. «Μέσα από τις φωτογραφίες μου προσπαθώ να βγαίνει πάντα κάποιο δυνατό συναίσθημα» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Η κ. Μαυρομιχάλη συμμετείχε σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις, ενώ αυτή είναι η πρώτη ατομική της έκθεση και παρουσιάζεται με τη συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας και του «Ομίλου Γυναίκες Γενικοί Πρόξενοι Νέας Υόρκης», του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος.
Η Ελληνίδα φωτογράφος, όπως σημείωσαν αρκετοί από τους παρισταμένους, με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες της συμβάλλει σιωπηλά και δημιουργικά, όχι μόνο στην ενίσχυση των πληγέντων από τον καταστροφικό τυφώνα, αλλά και στην ενδυνάμωση της ανθεκτικότητας της Νέας Υόρκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available