Ελληνικής καταγωγής τραυματίας στην τρομοκρατική επίθεση

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ερώτηση που τέθηκε από τους ομογενείς από την πρώτη στιγμή που έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι ανάμεσά τους κι ένα αγοράκι 8 χρόνων, και τραυματίστηκαν 174, ήταν αν μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και Ελληνες εξ’ Ελλάδος που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο, ή ομογενείς εκ Βοστώνης ή άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι τώρα η απάντηση ήταν όχι, πλην

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η ερώτηση που τέθηκε από τους ομογενείς από την πρώτη στιγμή που έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι ανάμεσά τους κι ένα αγοράκι 8 χρόνων, και τραυματίστηκαν 174, ήταν αν μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και Ελληνες εξ’ Ελλάδος που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο, ή ομογενείς εκ Βοστώνης ή άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι τώρα η απάντηση ήταν όχι, πλην όμως ο «Εθνικός Κήρυξ» εντόπισε τον μοναδικό ίσως ελληνικής καταγωγής τραυματισμένο Νικόλαο Γιάννη, 32 ετών. Ο ίδιος νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο της Βοστώνης επί δύο μέρες, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται η σύζυγός του LeeAnn, η οποία υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο πόδι και αναμένεται να αποθεραπευθεί πλήρως.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικόλαο Γιάννη, ο οποίος μόλις είχε πάρει εξιτήριο, και βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του, στο δικό της δωμάτιο στο νοσοκομείο, και σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «η LeeAnn πηγαίνει καλά και θα αποθεραπευθεί πλήρως».
Ο κ. Γιάννη, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει ξεπεράσει ακόμα τον συγκλονισμό, σε σχετική ερώτηση για την καταγωγή του είπε ότι «είμαι ελληνικής καταγωγής, έχω αίμα ελληνικό, ο προπάππους μου είχε έλθει από την Ελλάδα». Είπε ακόμα πως «μετακομίσαμε εδώ στη Βοστώνη από το Ορλάντο της Φλόριδας πριν από εφτά μήνες, κι είχαμε πάει στο σημείο τερματισμού του Μαραθώνιου διότι ένας φίλος μας έτρεχε και πήγαμε να τον υποδεχθούμε. Στεκόμαστε περίπου δέκα πόδια απόσταση μακριά από το σημείο που έγινε η πρώτη έκρηξη. Στεκόμασταν αμέριμνοι και ξαφνικά ήταν κάτι σαν κανονιά και ειλικρινά μα το Θεό στην αρχή νόμιζα πως δεν ήταν κάτι σοβαρό. Νόμιζα πως ο θόρυβος αυτός προήλθε από πυροτεχνήματα. Οταν όμως γύρισα και είδα ένα σύννεφο καπνού συνειδητοποίησα πως κάτι συνέβαινε».
Επεσήμανε ότι «δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο κοντά είμαστε μέχρι που είδαμε τις εικόνες στις ειδήσεις» και συμπλήρωσε «ήμαστε πάρα πολύ κοντά».
Τόνισε πως «ακολούθησε πανικός. Η γυναίκα μου είχε χτυπηθεί από κάποιο κομμάτι μέταλλο». Πήγε μαζί της μέσα σ’ ένα μαγαζί προσπαθώντας να φτιάξει ένα είδος γάζας από κάποια μπλούζα για να σταματήσει το αίμα. Βγήκε από το κατάστημα για να ελέγξει αν οι φίλοι τους ήταν καλά ή μήπως είχαν χτυπηθεί, ενώ μπροστά του λιποθύμησε μια γυναίκα και έσπευσε να την βοηθήσει. «Πανικός, άνθρωποι ήταν παντού, έτρεχαν και προσπαθούσε ο ένας να βοηθήσει τον άλλον», είπε.
Ο ίδιος υπέστη διάτρηση τυμπάνου στο αυτί του από τον δυνατό κρότο της έκρηξης, ενώ η σύζυγός του χτυπήθηκε στην περόνη της κνήμης με κομμάτι από μέταλλο. Είπε ότι «οι γιατροί σε πρώτη φάση το καθάρισαν και αύριο (χτες) θα υποβληθεί σε εγχείρηση» και εξέφρασε αισιοδοξία λέγοντας με κόπωση στη φωνή του, πως «θα γίνει καλά, θα είναι εντάξει, θα χρειαστεί καιρός για την αποθεραπεία».
Είπε ακόμα πως «είμαστε τυχεροί διότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή έχουν ακρωτηριαστεί τα κάτω μέλη τους» και επανέλαβε «είμαστε τυχεροί», ενώ δεν παρέλειψε να σκεφθεί και να ευχηθεί σ’ εκείνους που τραυματίσθηκαν λέγοντας, «εύχομαι σε όλους καλή ανάρρωση, τα καλύτερα».
Ενώ η σύζυγος του ήταν μέσα στο μαγαζί και έδενε το τραύμα της με κάποιο φανελάκι κι εκείνος έξω βοηθούσε μία άγνωστη γυναίκα που είχε πέσει λιπόθυμη, κάποια στιγμή την έχασε διότι οι τραυματιοφορείς την κατεύθυναν προς το ασθενοφόρο. Οταν την εντόπισε τελικά έτρεξε κοντά της και μπήκε στο ασθενοφόρο. Είπε πως «προσπαθούσα να είμαι ήρεμος για χατήρι της, αλλά στην ουσία ήμουν έντρομος».
Πρόσθεσε ακόμα πως «πολλοί γύρω μας χτυπήθηκαν» και συμπλήρωσε «σας ζητώ συγγνώμη δεν έχω δύναμη να συνεχίσω να σας μιλώ άλλο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available