Κηδεύεται η δημοσιογράφος Μιρέλλα Γεωργιάδου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κηδεύεται σήμερα Παρασκευή η δημοσιογράφος Μιρέλλα Γεωργιάδου, στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ. Η Μαρία - Μιρέλλα Γεωργιάδου απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης, μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε νοσοκομείο του Μανχάταν, την πόλη όπου έζησε για 25 χρόνια, από την εποχή της διαπίστευσής της ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Κηδεύεται σήμερα Παρασκευή η δημοσιογράφος Μιρέλλα Γεωργιάδου, στις 11:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Φλάσινγκ.
Η Μαρία – Μιρέλλα Γεωργιάδου απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης, μετά από καρδιακό επεισόδιο, σε νοσοκομείο του Μανχάταν, την πόλη όπου έζησε για 25 χρόνια, από την εποχή της διαπίστευσής της ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων («ΑΠΕ»).
Μια ματιά στο διαδίκτυο με το όνομά της στην αναζήτηση, πλημμυρίζει μάλλον από την είδηση του θανάτου της, στα 87 της χρόνια, παρά από την καθάρια, διαπεραστική, κι ευαίσθητη αρθρογραφία της, όπως φαίνεται στην κριτική της για την ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου «Τα χρώματα της Ιριδας».
Η Μιρέλλα Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Είχε ξεκινήσει τη μακρά δημοσιογραφική της πορεία από την εφημερίδα «Εστία» το 1962. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη «Μεσημβρινή» και στην «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου και ακολούθως στις εφημερίδες «Βραδυνή» και «Απογευματινή», ενώ είχε εργαστεί και στο Γραφείο Τύπου του ΟΤΕ.
Από το 1969 μέχρι το 1989 συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση σειράς άρθρων στην αγγλική γλώσσα για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.
Η Μιρέλλα Γεωργιάδου εργάστηκε με αφοσίωση, ήθος και άρτιο επαγγελματισμό, υπηρετώντας με σεβασμό την είδηση. Ανέδειξε θέματα κληρονομιάς και παιδείας του «έξω Ελληνισμού», με ιδιαίτερες ευαισθησίες και γνώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό.
Η πολύχρονη υπηρεσία της στο «ΑΠΕ» (από το 1977 μέχρι το 2002) είχε αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από προσωπικότητες του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Ελλάδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available