Εργα τέχνης της Ερρικας Σπυροπούλου βοηθούν την Ελλάδα

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ. Ενας ζεστός αέρας έπνευσε από το Σικάγο στο Βανκούβερ φέρνοντας μαζί του ηλιόλουστο καιρό και δέκα ονειρεμένα και μυστικά έργα τέχνης της διάσημης καλλιτέχνιδας και φιλανθρώπου Ερρικας Σπυροπούλου.
Η έκθεση των έργων της έγινε στο Κέντρο Χάρμπορ του πανεπιστημίου Simon Fraser και το θέμα της ήταν ναυτικό. Οκτώ πλοία αναζήτησης και δύο φάροι στόλισαν το λιμάνι του Βανκούβερ για να τα δουν όλοι. Ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος συνόδευσε τη σύζυγό του Ερρικα στο Βανκούβερ, όπως άλλωστε έχει κάνει δια μέσου των ετών στα ταξίδια της. Είναι μία οικογένεια η οποία έχει την υδαρότητα να δίνει κι αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Γραμμάτων και Τεχνών του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως ένα είδος προγράμματος για την καλύτερη ενημέρωση και παρουσίαση του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών. Τονίζεται ότι πέρα από την ακαδημαϊκή ενασχόληση και προαγωγή των Ελληνικών Σπουδών, το Κέντρο διατηρεί και οργανώνει μία ευρεία σειρά από ποικίλες εκδηλώσεις για το γενικότερο κοινό, οι οποίες προαγάγουν τα ελληνικά θέματα και ιδιαίτερα εκείνα των τεχνών και του πολιτισμού.
Καθηγητές, φοιτητές και μέλη της Κοινότητας γενικότερα είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν με την καλλιτέχνιδα. Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών παρουσίασε τα έργα τέχνης της κ. Σπυροπούλου ώστε στην προκειμένη περίπτωση η φιλανθρωπία και η τέχνη ήλθαν ως βοηθοί της Ελλάδος.
Η κ. Σπυροπούλου δώρισε όλα τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, επιλέγοντας τη φιλανθρωπική οργάνωση «Μάχη» με έδρα τον Καναδά, η οποία είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών στην Ελλάδα και στον Καναδά. Το ποσό της δωρεάς που θα προκύψει από τα έσοδα της πώλησης των έργων τέχνης είναι μία τεραστίων διαστάσεων βοήθεια προς τον οργανισμό ο οποίος ήδη έχει στείλει ένα κοντέινερ στην Ελλάδα για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την Γκόλφω Τσακούμη, συμπρόεδρο και συνιδρύτρια του Οργανισμού «Μάχη», είπε πως «είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευγνώμονες με τη γενναιοδωρία της Ερρικας Σπυροπούλου για τους λιγότερο τυχερούς» και συμπλήρωσε πως «είναι παράδειγμα για το πως όλοι μας έχουμε κάτι ξεχωριστό να δώσουμε σ’ εκείνους οι οποίοι απεγνωσμένα περιμένουν τη δική μας βοήθεια». Επίσης, η συμπρόεδρος της «Μάχης» Αννα Ζιμπαρά εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την κ. Σπυροπούλου για τη γενναιοδωρία της προς την Ελλάδα αυτή την ώρα της ανάγκης.
Η έκθεση τέχνης αυτή καθ’ εαυτή ήταν επιτυχία. Το κοινό του Βανκούβερ ταξίδεψε με τα πλοία της τα οποία πρόβαλλαν ένα διεθνές θέμα και μία προσωπική αφήγηση σ’ εκείνους οι οποίοι είχαν εγγύτητα μαζί τους. Μία αγοραστής σχολίασε πως η ζωή της αντανακλάται σ’ ένα έργο, με τίτλο «Σταθερά καθώς Πήγαινε».
Ολα και τα δέκα έργα τέχνης πουλήθηκαν σύμφωνα με τον Τζον Γκρεγκ, κοσμήτορα του Τμήματος Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Simon Fraser. Ο κ. Γκρεγκ είπε πως «μία κοινωνία κρίνεται από το πώς ενδιαφερόμαστε για τους χρήζοντας βοηθείας. Η τέχνη της Ερρικας Σπυροπούλου είναι συμβολική της διαδρομής που όλοι μας βαδίζουμε στη ζωή.
Η Ερρικα και ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος είναι πολύ γνωστοί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη φιλανθρωπία τους για διάφορα θέματα. Τώρα έχουν επεκτείνει τη γενναιοδωρία τους και σε Καναδικό Οργανισμό, ο οποίος βοηθά ανθρώπους και ζώα τα οποία έχουν ανάγκη στους σημερινούς δύσκολους καιρούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available