Ο Μεθόδιος στην κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος αναμενόταν να επισκεφθεί, χτες Κυριακή, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η παρούσα έκδοση, την κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν της Μασαχουσέτης, για να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να μιλήσει στους ενορίτες σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη γειτονιά τους με την αγωνιώδη αναζήτηση και σύλληψη τελικά του δεύτερου

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος αναμενόταν να επισκεφθεί, χτες Κυριακή, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η παρούσα έκδοση, την κοινότητα των Ταξιαρχών του Γουότερτάουν της Μασαχουσέτης, για να προστεί της Θείας Λειτουργίας και να μιλήσει στους ενορίτες σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη γειτονιά τους με την αγωνιώδη αναζήτηση και σύλληψη τελικά του δεύτερου τρομοκράτη. Ιερεύς στην κοινότητα των Ταξιαρχών είναι ο π. Δημήτριος Τόνιας. Υπενθυμίζεται πως ο ναός πριν μερικές εβδομάδες είχε πέσει θύμα ληστείας, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Ε.Κ.».
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη, το βράδυ του Σαββάτου, ανάμεσα στα άλλα, αναφερόταν πως αρχικά ο Μητροπολίτης Μεθόδιος «είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί και να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Πόρτλαντ του Μέιν, αλλά άλλαξε το πρόγραμμά του, προκειμένου να κομίσει προσωπικώς το μήνυμα της ελπίδας, της αγάπης και της αλληλεγγύης στους πιστούς πολίτες της πόλης του Γουότερτάουν».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αναφερόταν πως ο Μητροπολίτης Μεθόδιος «καλεί τους πιστούς της Μητρόπολης να εξακολουθήσουν να προσεύχονται για ειρήνη και ίαση για την κοινότητά μας, τη Βοστώνη, το Γουότερτάουν και για ολόκληρη την κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης. Προσευχόμαστε ιδιαίτερα για την αποθεραπεία εκείνων που τραυματίστηκαν και για την αιώνια ανάπαυση εκείνων οι οποίοι με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για την παραμυθία και ίαση εκείνων που υποφέρουν από τον τρόμο αυτής της δαιμονικής ενέργεια».
Επίσης, στο ανακοινωθέν αναφερόταν πως «ο Μητροπολίτης εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στον κυβερνήτη Πάτρικ, στον δήμαρχο Μενίνο, και ιδιαίτερα στις χιλιάδες των αστυνομικών αξιωματούχων, σε εκείνους οι οποίοι έσπευσαν και έφτασαν πρώτοι στο σημείο του κινδύνου αυτή την εβδομάδα, τα όργανα της τάξεως που μας προστατεύουν από το κακό και αποκαθιστούν την ειρήνη και την ευταξία στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Προσευχόμαστε να έχουν δύναμη οι γιατροί και οι νοσοκόμες που παρέχουν φροντίδα στους τραυματίες».
Υπογραμμίζεται ότι στο Γουότερτάουν, όπου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη του δράματος της τρομοκρατικής επίθεσης του Μαραθωνίου της Βοστώνης, διαβιούν πολλοί ομογενείς και υπάρχει η κοινότητα των Ταξιαρχών στην οποία είχε ιερατεύσει επί μισό και πλέον αιώνα ο αείμνηστος π. Εμμανουήλ Μεταξάς και την είχε αναδείξει σε κορυφαία. Τονίζεται ακόμα, ότι το προάστιο του Γουότερτάουν βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Κέμπριτζ όπου διέμεινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία τρομοκράτης αδελφός, το Ολστον, το Μπράιτον, το Γουόλθαμ που είχαν ερημώσει την Παρασκευή.
Ο 19χρονος τρομοκράτης Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κρυβόταν μέσα σε βάρκα στην αυλή ενός σπιτιού ευρισκόμενο στη διεύθυνση 67 Franklin Street στο Γουότερταουν. Οταν ο κυβερνήτης Ντουβόλ Πάτρικ ήρε την εντολή παραμονής στα σπίτια, ο ιδιοκτήτης της οικίας βγήκε έπειτα από μία ολόκληρη μέρα που παρέμεινε κλειστός για να κάνει έναν περίπατο, οπότε είδε σταλαγματιές αίματος και μία ζώνη πρόσδεσης του καλύμματος της βάρκας να κρέμεται. Πλησίασε, είδε μέσα στη βάρκα κάποιο πτώμα, όπως είπε, οπότε αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία περικύκλωσε την περιοχή, ενώ ένα ελικόπτερο από ψηλά με ειδικό φωτογραφικό μηχάνημα κατόρθωσε και τον είδε μέσα στη βάρκα και μάλιστα ότι εκινείτο. Εντός ολίγων λεπτών κατέφθασαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες συνέλαβαν τον νεαρό τρομοκράτη ζωντανό, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Μπεθ-Ισραελ της Βοστώνης όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Ηταν η πρώτη φορά που η πόλη της Βοστώνης και τα προάστιά της έζησαν τέτοιες καταστάσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available