Τεράστιο έργο του Βαλιώτη στην Αστόρια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Ευστάθιος Βαλιώτης έλαβε το «πράσινο φως» από την Πολεοδομία της Νέας Υόρκης για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής μεταξύ της 4ης και 8ης Οδού και της 26ης Λεωφόρου στην Αστόρια και θα χτίσει 1.701 διαμερίσματα, 117.000 τ.π. εμπορικό χώρο και δημόσιο σχολείο για 450 και πλέον μαθητές. Το κτιριακό συγκρότημα ονομάζεται «Astoria Cove», ενώ η εταιρεία που θα αναλάβει την ανέγερση και τη μελλοντική

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας Ευστάθιος Βαλιώτης έλαβε το «πράσινο φως» από την Πολεοδομία της Νέας Υόρκης για την ανάπλαση της παραλιακής περιοχής μεταξύ της 4ης και 8ης Οδού και της 26ης Λεωφόρου στην Αστόρια και θα χτίσει 1.701 διαμερίσματα, 117.000 τ.π. εμπορικό χώρο και δημόσιο σχολείο για 450 και πλέον μαθητές.
Το κτιριακό συγκρότημα ονομάζεται «Astoria Cove», ενώ η εταιρεία που θα αναλάβει την ανέγερση και τη μελλοντική διαχείριση των ακινήτων ονομάζεται «2030 Astoria Developers LLC» και έχει ως ηγέτη τον πρόεδρο του ομίλου Alma Realty, Ευστάθιο Βαλιώτη.
Στην ίδια περιοχή αναμένεται να χτιστεί και ένα άλλο κτιριακό συγκρότημα το οποίο ονομάζεται «Τhe Hallet Point Development» και περιλαμβάνει 2.200 διαμερίσματα και σουπερμάρκετ, το οποίο προωθείται από τον όμιλο Lincoln Equities Group.
Αν και η Πολεοδομία της Νέας Υόρκης (City Planning Commission) έχει ήδη εγκρίνει την αλλαγή του δείκτη δόμησης και την ανέγερση των δύο προαναφερόμενων έργων εν τούτοις η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τον Αύγουστο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης. Στο διάστημα αυτό θα διοργανωθούν οι καθιερωμένες ακροάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρώτου Διαμερίσματος του Κουίνς, καθώς και στην προεδρία της κομητείας του Κουίνς.
Ωστόσο, από αιρετούς αντιπροσώπους και ηγέτες διαφόρων εθνικών ομάδων της Αστόριας έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις σχετικά με την έλλειψη υποδομής ικανής να διασφαλίσει αναλλοίωτη την φυσιογνωμία της ελληνοκρατούμενης Αστόριας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Πίτερ Βαλόουν Τζούνιορ, δήλωσε στην «Daily News»: «Θέλω να είμαστε βέβαιοι ότι τα έργα αυτά δεν είναι τόσο μεγάλα, ώστε να μην επισκιάσουν και μην επηρεάσουν τις γύρω περιοχές».
Ο κ. Ευστάθιος Βαλιώτης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει προ πέντε ετών όταν προέβησαν στην αγορά των βιομηχανικών ακινήτων.
«Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει προ πέντε ετών και τα σχέδια είναι ήδη ολοκληρωμένα, ενώ τον συντονισμό του έργου έχει αναλάβει ο γαμπρός μου ο Γιάννης Μαυρούδης», επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα έργα που αναγείρουν οι ίδιοι και ότι είναι αν όχι το μεγαλύτερο τουλάχιστον ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα που έχουν κτιστεί ποτέ στην Αστόρια.
Το έργο, όπως είπε ο κ. Βαλιώτης, περιλαμβάνει 1.701 διαμερίσματα του ενός, των δύο και των τριών δωματίων, καθώς επίσης και χώρο στάθμευσης για 940 αυτοκίνητα. Το 20% των διαμερισμάτων θα είναι ανεκτά για τη μικρή και μεσαία τάξη (affordable) και τα υπόλοιπα θα είναι πολυτελή και υπερπολυτελή.
Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα δημόσιο σχολείο και εμπορικός χώρος με συνολικό εμβαδόν 117.000 τ.π. Οι αρχιτέκτονες έχουν μεριμνήσει και για τη δημιουργία μεγάλου πάρκου συνολικού εμβαδού 142.000 τ.π., καθώς επίσης και μιας μαρίνας για 400 σκάφη.
Ο κ. Βαλιώτης είπε ότι υπάρχει ειδική πρόνοια για την εξυπηρέτηση των ενοίκων, ενώ τις ώρες αιχμής θα υπάρξουν λεωφορεία για τη μεταφορά τους από το συγκρότημα στο σταθμό του τρένου επί της Λεωφόρου της Αστόριας.
Στα μελλοντικά σχέδια του κ. Βαλιώτη συμπεριλαμβάνεται και η ανέγερση υδροηλεκτρικού σταθμού που θα εκμεταλλεύεται την παλίρροια και την άμπωτη επί του ποταμού East River.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available