Μήνυμα Ομπάμα για το Ορθόδοξο Πάσχα

ΒΟΣΤΩΝΗ.-Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για πρώτη φορά στη διάρκεια της Προεδρικής του θητείας εξέδωσε ευχητήριο μήνυμα-δήλωση για το Πάσχα των Ορθοδόξων. Αναφέρεται στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική και επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στη προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ως ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του μηνύματος του Προέδρου Ομπάμα σε μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα». <Αυτό το Σαββατοκύριακο η Μισέλ κι εγώ απευθύνουμε τις καλύτερες μας ευχές στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας εδώ στην Αμερική και ανά τον κόσμο καθώς γιορτάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή και την Εορτή της Αναστάσεως. Για εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς αυτή είναι μία χαρούμενη εποχή. Αλλά είναι επίσης και μία υπενθύμιση της θυσίας που έκανε ο Χριστός προκειμένου να έχομε εμείς αιώνιο ζωή. Η απόφασή Του να επιλέξει αγάπη εν όψει της κακίας, ελπίδα εν όψει της απόγνωσης είναι ένα παράδειγμα το οποίο πρέπει πάντοτε να προσπαθούμε να το ακολουθήσουμε.

ΒΟΣΤΩΝΗ.-Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα για πρώτη φορά στη διάρκεια της Προεδρικής του θητείας εξέδωσε ευχητήριο μήνυμα-δήλωση για το Πάσχα των Ορθοδόξων.
Αναφέρεται στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική και επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στη προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας ως ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του μηνύματος του Προέδρου Ομπάμα σε μετάφραση του «Εθνικού Κήρυκα».
<Αυτό το Σαββατοκύριακο η Μισέλ κι εγώ απευθύνουμε τις καλύτερες μας ευχές στα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας εδώ στην Αμερική και ανά τον κόσμο καθώς γιορτάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή και την Εορτή της Αναστάσεως. Για εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς αυτή είναι μία χαρούμενη εποχή. Αλλά είναι επίσης και μία υπενθύμιση της θυσίας που έκανε ο Χριστός προκειμένου να έχομε εμείς αιώνιο ζωή. Η απόφασή Του να επιλέξει αγάπη εν όψει της κακίας, ελπίδα εν όψει της απόγνωσης είναι ένα παράδειγμα το οποίο πρέπει πάντοτε να προσπαθούμε να το ακολουθήσουμε. Αλλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο να θυμόμαστε φέτος καθώς τα μέλη της Ορθόδοξης Κοινότητας βρίσκονται αντιμέτωπα με διωγμό και βία, ειδικά στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Επί αιώνες η περιοχή αυτή και ο κόσμος έχουν εμπλουτιστεί από τις συνεισφορές των Ορθόδοξων κοινοτήτων σε χώρες όπως η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Συρία και το Ιράκ. Ως έθνος επαναβεβαιώνουμε την υπόσχεσή μας για την προστασία των παγκόσμιων ανθρώπινων δικαιωμάτων συμπεριλαμβανομένης και της θρησκευτικής ελευθερίας. Αυτή είναι η περίοδος της ελπίδας και της αποκατάστασης, γιορτάζομε την μεταμορφωτική δύναμη της θυσιαστικής αγάπης>.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available