Ενοχος για «ξέπλυμα» χρήματος και συνωμοσία ο ομογενής Χρίστος Ορσάρης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενοχος για «ξέπλυμα» χρήματος και συνωμοσία είναι ο ομογενής Χρίστος Ορσάρης. Η παραδοχή της ενοχής του έγινε δυόμισι περίπου χρόνια μετά τη σύλληψή του και τις απορριπτικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την απελευθέρωσή του με εγγύηση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα», επιβεβαίωσε το

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενοχος για «ξέπλυμα» χρήματος και συνωμοσία είναι ο ομογενής Χρίστος Ορσάρης. Η παραδοχή της ενοχής του έγινε δυόμισι περίπου χρόνια μετά τη σύλληψή του και τις απορριπτικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την απελευθέρωσή του με εγγύηση.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα», επιβεβαίωσε το γεγονός και τόνισε ότι η συμφωνία για την παραδοχή της ενοχής του επιτεύχθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1942 ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή Λέοναρντ Γουέξλερ. Ενώπιον του ιδίου δικαστή που τη Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου 2010 ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας τού απήγγειλε το κατηγορητήριο το οποίο περιελάμβανε κατηγορίες για 164 αδικήματα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν είχε αποφασιστεί η ημέρα που θα ανακοινωθεί η ποινή την οποία θα υποχρεωθεί να εκτίσει ο ομογενής.
Ο Χρίστος Ορσάρης, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» της 6ης Απριλίου 2010, ήταν γενικός διευθυντής της Major World (Major World Automotive Companies Inc.) με έδρα το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και συνελήφθη από τις ομοσπονδιακές αρχές τη Μεγάλη Τρίτη 30 Μαρτίου 2010, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη 1 Απριλίου 2010 του απαγγέλθηκαν βαριές κατηγορίες για 164 αδικήματα συμπεριλαμβανομένης και της υπεξαίρεσης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, από την εταιρεία που εργαζόταν.
Εναν περίπου μήνα μετά τη σύλληψή του το Ομοσπονδιακό Εφετείο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης με εγγύηση και έκτοτε ο Ορσάρης εκρατείτο στη φυλακή.
Από της συλλήψεώς του μέχρι και τα μέσα του περασμένου έτους ισχυριζόταν ότι ήταν αθώος, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία που διέθεταν οι Αρχές ήταν τέτοια που δεν του άφηναν μεγάλα περιθώρια και τον οδήγησαν στην παραδοχή της ενοχής.
Ο 40χρονος σήμερα Χρίστος Ορσάρης ήταν γενικός διευθυντής της Major World (Major World Automotive Companies Inc) και συνάμα ιδρυτής και πρόεδρος των «PSAC Auto Consultants (1999)», PSCA (2002) και CPMW Consultants INC, το 2008. Και οι τρεις εταιρείες, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο ιδρύθηκαν για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.
Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, από την εφηβική του ηλικία είχε ασχοληθεί με το εμπόριο αυτοκινήτων και υπήρξε ένας από τους καλύτερους πωλητές της Major World. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 διορίστηκε γενικός διευθυντής και λογοδοτούσε μόνον στον πρόεδρο και στον διευθύνοντα σύμβουλο.
Ο Ορσάρης φέρεται να έπαιρνε ποσοστά όχι μόνο για κάθε αυτοκίνητο που πουλούσε, αλλά και ποσοστά από τα κέρδη της εταιρείας. Ο μισθός και τα ποσοστά πληρώνονταν από την Major World, ενώ οι επιταγές που εκδίδονταν έφεραν τις υπογραφές του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου. Τα ποσοστά από τα κέρδη της εταιρείας, βάσει αιτήματος του Ορσάρη καταβάλλονταν στις εταιρείες του PSAC, PSCA και CPMW.
Ο ομογενής κατηγορείται ότι από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι και τον Ιούνιο του 2009 παραπλάνησε τη διοίκηση για απολαβή μεγαλυτέρων ποσοστών κέρδους, ενώ οι επιταγές έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των εταιρειών του στην Commerce Bank και HSBC Bank USA.
Παράλληλα, κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 2005 είχε αγοράσει ένα σκάφος αναψυχής και ότι στις 15 Οκτωβρίου 2006 παραπλάνησε τις αστυνομικές Αρχές δηλώνοντας την εξαφάνισή του, καθώς επίσης και την ασφαλιστική εταιρεία Ace American που είχε αναλάβει την ασφάλιση του δανείου, καθώς επίσης και του ιδίου του σκάφους. Συνεπώς η Ace American αποζημίωσε την Commerce Bank με το ποσό των $754.034,29 (του εναπομείνοντος ποσού του δανείου) και τον ίδιο τον κατηγορούμενο με το ποσό των $112.965,71. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από τις αρχές τον Σεπτέμβριο του 2008 στο College Point Yacht Club, στο ίδιο σημείο όπου έναν χρόνο πριν το είχε αράξει ο ιδιοκτήτης του.
Ο ομογενής φέρεται ότι μέσω των απολαβών και των κερδών που εξασφάλιζε με παράνομο τρόπο είχε αγοράσει ακίνητα στο Γουάιτστόουν στο Μανχάταν, στο Σαουθάμπτον και στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριδας.
Το Δικαστήριο, αμέσως μετά τη σύλληψή του προέβη στην κατάσχεση $4.492.253 που υπήρχαν σε διάφορους λογαριασμούς, καθώς επίσης και τα ακινήτων στο Γουάιτστόουν, στο Σαουθάμπτον, στο Μανχάταν και στο Μαϊάμι Μπιτς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available