Κρίμα κι άδικο για την Κύπρο, ήττα στο 90’

ΓΕΝΕΥΗ. Παλικάρι η Κύπρος στη Γενεύη κράτησε τους πρωτοπόρους του 5ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο 0-0 μέχρι το 90’. Σ’ εκείνο το λεπτό ο Σεφέροβιτς με γκολ λύτρωσε τα «ρολόγια» και απογοήτευσε την ομάδα του Νίκου Νιόπλιας που ηγέτη τον Αντώνη Γιωργαλλίδη στάθηκε καταπληκτικά. Κι όμως λίγα λεπτά πριν ο Αλεξάνδρου είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει το γκολ και λογικά να δώσει το «διπλό» στην Κύπρο, αλλά... Η Εθνική Κύπρου από την αρχή δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλό της αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ο καλά διαβασμένος Νιόπλιας, με σωστή τακτική, πάθος και αλληλοκάλυψη και τον Αντώνη Γιωργαλλίδη σε καταπληκτική μέρα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν μέχρι το 90’. Μάλιστα, στις αντεπιθέσεις, έφτιαξε τις δικές της προϋποθέσεις για γκολ, εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των Ελβετών, λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας που είχε για αυτούς ο

ΓΕΝΕΥΗ. Παλικάρι η Κύπρος στη Γενεύη κράτησε τους πρωτοπόρους του 5ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο 0-0 μέχρι το 90’. Σ’ εκείνο το λεπτό ο Σεφέροβιτς με γκολ λύτρωσε τα «ρολόγια» και απογοήτευσε την ομάδα του Νίκου Νιόπλιας που ηγέτη τον Αντώνη Γιωργαλλίδη στάθηκε καταπληκτικά. Κι όμως λίγα λεπτά πριν ο Αλεξάνδρου είχε μοναδική ευκαιρία να κάνει το γκολ και λογικά να δώσει το «διπλό» στην Κύπρο, αλλά…
Η Εθνική Κύπρου από την αρχή δέχτηκε μεγάλη πίεση από τον αντίπαλό της αλλά και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως ο καλά διαβασμένος Νιόπλιας, με σωστή τακτική, πάθος και αλληλοκάλυψη και τον Αντώνη Γιωργαλλίδη σε καταπληκτική μέρα, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν μέχρι το 90’.
Μάλιστα, στις αντεπιθέσεις, έφτιαξε τις δικές της προϋποθέσεις για γκολ, εκμεταλλευόμενη τη νευρικότητα των Ελβετών, λόγω της μεγάλης βαθμολογικής σημασίας που είχε για αυτούς ο αγώνας.
Τελικά, στο 90’, ο Σεφέροβιτς που είχε μπει στον αγώνα στο 73’, βρήκε τρόπο να σκοράρει, με τους Ελβετούς να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς, αφού αύξησαν τη διαφορά στην πρώτη θέση του ομίλου.
Η εξέλιξη του αγώνα:
7’ Ο Αγγελής Χαραλάμπους έδιωξε σε κόρνερ προ της γραμμής πλασέ του Ντρίμιτς.
8’ Από την εκτέλεση του κόρνερ, κεφαλιά του Γκαβράνοβιτς, η μπάλα στο δοκάρι της εστίας μας.
24’ Δυνατό σουτ του Στόκερ έξω από την περιοχή, λίγο έξω.
32’ Σουτ του Ντρίμιτς μέσα από την περιοχή, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
43’ Δύσκολη απόκρουση του Αντώνη Γιωργαλλίδη σε δυνατό σουτ του Σιακίρι.
57’ Δύσκολη απόκρουση του Γιωργαλλίδη σε κοντινό σουτ του Γκαβράνοβιτς.
61’ Σουτ του Νεκτάριου Αλεξάνδρου, δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ του Μπενάλιο.
65’ Ο Γιωργαλλίδης αποκρούει σε κόρνερ δυνατό μακρινό σουτ του Στόκερ.
70’ Πολύ όμορφη αντεπίθεση από την Εθνική μας, σουτ του Χάρη Κυριάκου από πολύ καλή θέση, η μπάλα λίγο έξω.
82’ Ο Γιωργαλλίδης διώχνει δύσκολα σε κόρνερ κοντινή προβολή του Γκαβράνοβιτς.
87’ Ο Γιωργαλλίδης και  πάλι αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Σιακίρι.
89’ Αντεπίθεση με προϋποθέσεις για την Εθνική μας, όμως το  σουτ του Αλεξάνδρου το σταμάτησε εύκολα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
90’ Ο Σεφέροβιτς με πλασέ ανοίγει το σκορ για την Ελβετία.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ροντρίγκεζ, Φον Μπέργκεν, Τζιουρού, Μπεχράμι (67’ Τζεμάιλι), Ιλνερ, Ντρίμιτς (73’ Σεφέροβιτς), Στόκερ (77’ Μπαρνέτα), Σιακίρι, Γκαβράνοβιτς.
ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Θεοφίλου (90’ Ντοπρασίνοβιτς), Α. Χαραλάμπους, Μερκής, Η. Χαραλάμπους, Λαμπάν, Μακρίδης, Νικολάου, Αλεξάνδρου, Σωτηρίου, Αλωνεύτης (62’ Χ. Κυριάκου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available