40 μήνες φυλάκιση για τον Ρότζερ Στόουν, έμπιστο του Τραμπ

O Ρότζερ Στόουν (δεξιά) συνοδευόμενος από την σύζυγό του Νίντια έφτασε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, όπου θα εξαγγελλόταν η ποινή του. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Ο έμπιστος του Τραμπ και σύμμαχός του, Ρότζερ Στόουν (Roger Stone), καταδικάστηκε την Πέμπτη με 40 μήνες φυλάκιση σε ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά από μια έκτακτη κίνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης που έκανε πίσω από την αρχική σύσταση του υπουργείου του.
Η πάνω από τρία χρόνια φυλάκισή του αποφασίστηκε μετά την καταδίκη του για παρακώλυση και ψευδορκία του Κογκρέσου με προφανή σκοπό να προστατεύσει τον πρόεδρο Τραμπ.

Η δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Εμι Μπέρμαν Τζάκσον (Amy Berman Jackson), δήλωσε πως τα επτά έως εννέα χρόνια που είχαν αρχικά προταθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν υπερβολικά.

Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει ποινή επιτήρησης, αναφέροντας την ηλικία των 67 ετών, την υγεία του και την έλλειψη ποινικού παρελθόντος.
Να σημειωθεί ότι κατήγοροι και συνήγοροι υπεράσπισης αντάλλαξαν αιχμηρές κουβέντες την Πέμπτη στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο διαπραγματευόμενοι την ποινή του Ρότζερ Στόουν.

Η συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου έγινε, ενώ συνεχίστηκε αμείωτη η στήριξη του προέδρου Τραμπ προς τον επί μακρόν φίλο του που έχει προκαλέσει μικρο-εξέγερση μέσα στο υπ. Δικαιοσύνης, λόγω της ανάμειξής του στην υπόθεση.

Η δικαστής Εμι Μπέρμαν Τζάκσον δήλωσε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι η χρήση των κοινωνικών μέσων από τον Στόουν για να προκαλέσει δημόσια αίσθηση κατά των εισαγγελέων και του δικαστηρίου σκόπευε να την προωθήσει σε ευρύ κοινό.

«Αυτό είναι απαράδεκτο για τη διοίκηση της Δικαιοσύνης», δήλωσε η Τζάκσον. Σημείωσε επίσης ότι η αρχική ομάδα εισαγγελέων παραιτήθηκε.

«Γιατί είστε ο μόνος που στέκεστε εδώ σήμερα;», ρώτησε η Τζάκσον τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζον Κραμπ (John Crabb), ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση μετά την εγκατάλειψη της αρχικής εισαγγελικής ομάδας.

Ο κ. Κραμπ είπε ότι υπήρξε μια «κακή επικοινωνία» μεταξύ του Μπαρ και του Τίμοθι Σι (Timothy Shea,) πρώην βοηθού του Μπαρ, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως ενεργός εισαγγελέας των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον.

Ο Κραμπ ζήτησε από την δικαστή να επιβάλλει μία «ουσιώδη περίοδο φυλάκισης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available