Συνέδριο του Εθνικού Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου Αμερικής

Ομάδα του Εθνικού Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου Βορείου Αμερικής, στην παρέλαση της Βαλτιμόρης. ΦΩΤΟ NHSA

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στη Βοστώνη και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης -Boston University- συγκαλείται φέτος το διετές συνέδριο του Εθνικού Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου Βορείου Αμερικής (NHSA) το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016.

Φοιτητές όλων των κλάδων και διαβαθμίσεων, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, απόφοιτοι αλλά και νέοι επιστήμονες και επαγγελματίες από τον ομογενειακό μας χώρο, εδώ γεννημένοι αλλά και εξ’ Ελλάδος, θα συμμετάσχουν από όλα τα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά.

ouranitsas-1

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου ο κ. Κώστας Ουρανίτσας, οικονομολόγος από τη Νέα Υόρκη, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι «ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι: η μεταναστευτική κρίση, η παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία με αναφορά στις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος και της Κύπρου και η βομβιστική τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, για το οποίο θα μιλήσει ο χειρουργός ιατρός Δρ. Γεώργιος Βέλμαχος, επικεφαλής του Τμήματος ‘Τραύματος’ του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, ο οποίος έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή 31 βαριά τραυματισμένων.

Ο κ. Γεώργιος Λογοθέτης από την εταιρεία Libra θα μιλήσει με θέμα ‘Ηγεσία: Προσπάθειες και δυσκολίες’. Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα επιδιωχθεί αλληλογνωριμία στελεχών της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας της Βοστώνης, αλλά και δικτύωση μεταξύ των μελών του Ελληνικού Φοιτητικού Συνδέσμου».

Ο κ. Ουρανίτσας είπε ότι «ο Εθνικός Ελληνικός Φοιτητικός Σύνδεσμος Βορείου Αμερικής είναι ένας οργανισμός ‘ομπρέλα’ Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων και Συνδέσμων Κολεγίων και Πανεπιστημίου ανά τη χώρα, ο οποίος ιδρύθηκε το έτος 2004 και διοργανώνουμε συνέδρια από το έτος 2009».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Σύνδεσμος αποτελείται από περίπου δύο χιλιάδες μέλη και συμμετέχουν σ’ αυτόν φοιτητικοί σύλλογοι από εξήντα και πλέον κολέγια και πανεπιστήμια».
Ο σκοπός που υπαγόρευσε την ίδρυση του Συνδέσμου, όπως είπε ο κ. Ουρανίτσας, ήταν «για να ενοποιηθεί η ελληνική φοιτητική νεολαία των πανεπιστημίων». Και εξήγησε: «Ομως όχι μόνο οι φοιτητές όλων των βαθμίδων αλλά οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλοϋποστήριξής μας».

Ο κ. Ουρανίτσας, υπογράμμισε ότι «φέτος επιλέξαμε τη Βοστώνη για το συνέδριό μας επειδή υπάρχει μία δυναμική και ζωντανή παροικία εκεί, η πόλη είναι ιστορική και επίσης το 2011 είχαμε ένα πολύ δόκιμο και επιτυχημένο συνέδριο στη Βοστώνη, κι έτσι φέτος επανερχόμαστε και προσδοκούμε και τούτο να είναι επίσης επιτυχές».

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι η κυρία Ελισάβετ Προδρόμου, ο κ. Δρακούλης Μπεχράκης, ο Δρ. Γεώργιος Βέλμαχος, ο κ. Λεωνίδας Μαρκαντωνάκης. Σύμφωνα με τον κ. Ουρανίτσα, «ο Σύνδεσμος δεν απαιτεί κάποια χρηματική συνδρομή από τα μέλη του, αλλά οικονομικώς στηρίζεται από δωρεές και συνεισφορές από την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *