x
 

Αμερική

Ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

05 Νοεμβρίου 2021

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει, σε μια συνάντηση που έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά το εξιτήριο που έλαβε ο Παναγιότατος από το νοσοκομείο Mount Sinai.

Ο Δρ. Κούτρας μετέφερε τις ευχές σύσσωμης της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ενώ ο Παναγιότατος συνομίλησε τηλεφωνικά και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρα. Κωνσταντίνο Κούτρα (Φωτογραφία: Γενικό Προξενείο Ελλάδος)

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μια ώρα, σε πολύ θερμό κλίμα, με τον Γενικό Πρόξενο να εκφράζει στον “Εθνικό Κήρυκα” (“Ε.Κ.”) την ιδιαίτερη χαρά και ανακούφισή του, τονίζοντας την πολύ θετική διάθεση του Παναγιοτάτου, κι ενώ είχε υποβληθεί σε μια σοβαρή επέμβαση πριν από 48 ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για την επιστολική ψήφος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ