x

Υγεία

Διαδικτυακή ημερίδα: «Καρκίνος & η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης»

25 Ιανουαρίου 2022

ΑΘΗΝΑ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Ευρώτα και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ Αθηνών διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Καρκίνος & Η σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 17:30 – 19.30 και θα προβληθεί live από τη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook.

Σύνδεσμος εκδήλωσης: https://fb.me/e/1eYIk9eXP

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τη νόσο του καρκίνου και η υπογράμμιση της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης για την εξέλιξη της νόσου.

Πώς επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού τις νέες διαγνώσεις καρκίνου, ποιος ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην έγκαιρη διάγνωση, ποιες είναι οι τακτικές εξετάσεις που θα πρέπει να κάνουμε όλοι αναλόγως ηλικίας και οικογενειακού ιστορικού, ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της θεραπείας του καρκίνου, τι είναι το λεμφοίδημα και ποια συμπτώματα πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς, ποιος ο ρόλος της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και ποιες παροχές προβλέπονται για τους ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα, είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα αναπτύξουν οι επιστήμονες υγείας που θα συμμετέχουν στο πάνελ. Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και τις δικές τους ερωτήσεις στο chat της εκδήλωσης, ώστε να απαντηθούν από τους ιατρούς.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Προεδρείο – Συντονιστής:

Βασίλης Μπαρμπούνης, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής Γ’ Ογκολογικής Kλινικής, Νοσοκομείο Metropolitan

Χαιρετισμοί:

  • Άγγελος Χρονάς, Γενικός Χειρουργός, A’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, Τακτικό μέλος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου
  • Δημήτρης Βέρδος, Δήμαρχος Ευρώτα
  • Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι.

Ομιλητές

Ανάργυρος Μαριόλης, Γενικός/Οικογενειακός Ιατρός MD, PhD, Διευθυντής Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Μάνης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής

«Η Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα: Μεγαλύτερη ανάγκη τώρα από ποτέ»

Άγγελος Χρονάς, MD,MSc,PhDc, Γενικός Χειρουργός, A’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ.Ν.Α Ιπποκράτειο, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πελοποννήσου, Τακτικό μέλος Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου

«Καρκίνος μαστού: Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»

Νεοκλής Κρητικός, Γενικός Χειρουργός, Κάτοχος τίτλου Θωρακοχειρουργικής στην Ελβετία, Βουλευτής Λακωνίας

«Καρκίνος του Πεπτικού Συστήματος»

Ιωάννης Χιώτης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Αθλητίατρος, Αναπληρωτής Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Αθηνών- Έδρα Ανατομίας, Μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ  (EOKAN)

«Λεμφοίδημα, η άγνωστη νόσος»

Τίνα Λαμπρινή, Πνευμολόγος- Εντατικολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΝΜ Σπάρτης

«Προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του πνεύμονα»

Πέγκυ Καραμπάτου, Ασθενής, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Εκπρόσωπος Κ.Ε.Φ.Ι. στο εξωτερικό

«Η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των φροντιστών»

Φωτεινή Χριστοδούλου, Κοινωνική Λειτουργός B.Sc., M.Sc. Δημόσιας Υγείας

«Δικαιώματα και παροχές για τους ασθενείς με καρκίνο»

Πληροφορίες

Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών

Λουίζης Ριανκούρ 29, ΤΚ. 11523  Αθήνα

Τηλ. επικοινωνίας: 210 6468222

Email: info@ anticancerath. gr

Website: www.anticancerath.gr

Facebook: facebook.com/skkephi/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο προσπαθούν να κατανοήσουν το τελευταίο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς περισσότερα από 400 πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ανιχνευθεί σε τουλάχιστον 20 μη αφρικανικές χώρες και η νόσος εμφανίζει τάση περαιτέρω διεθνούς επέκτασης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας