x
 

Πολιτική

Στις 16 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

22 Απριλίου 2022

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Στις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Λευκό Οίκο όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης η Τζεν Ψάκι. Η επίσκεψη εξάλλου του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ θα έχει και άλλους σταθμούς, αφού στις 22 Μαΐου θα επισκεφθεί το Σικάγο όπου θα έχει επαφές με μέλη της Ομογένειας και θα παρακολουθήσει τον εορτασμό και την παρέλαση για την Ελληνική Επανάσταση, ενώ την επόμενη ημέρα θα βρίσκεται στη Βοστώνη όπου θα μιλήσει στο Boston College.

Όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, οι κ. Μητσοτάκης και Μπάιντεν θα συζητήσουν για το Ουκρανικό, την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή ασφάλεια αλλά και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν προσβλέπει στην υποδοχή του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου 2022. Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την ισχυρή διμερή μας συνεργασία και να γιορτάσουμε τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας. Οι ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους Συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. Θα συζητήσουν τη στενή μας συνεργασία σε παγκόσμιες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής ασφάλειας. Οι ηγέτες θα κάνουν απολογισμό των κοινών μας προσπαθειών για την προώθηση της παγκόσμιας ασφάλειας μέσω του ΝΑΤΟ, καθώς και των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή. Θα εορτάσουν επίσης την ιστορία, τις δημοκρατικές αξίες και τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς που έχουν ενώσει τους λαούς και τις χώρες μας για γενιές», ανέφερε η κ. Ψάκι.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού

«Στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Joe Biden».

Συμφωνα με την «Καθημερινή», ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η ομιλία που θα απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα, σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σημειώνεται ότι προχθές ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή επιβολή κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. «Προσέρχομαι στη σημερινή συζήτηση θεωρώντας την τραγωδία των Τεμπών ένα ζήτημα πολύ μεγαλύτερο από απλή αφορμή για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ