x
 

Ομογένεια

Στις επάλξεις με παιχνίδια… τίτλου

Με πλούσια σε δράση αγωνιστική συνεχίζεται το πρόγραμμα στο ποδόσφαιρο και πολλές ομογενειακές ομάδες μας δίνουν σημαντικούς αγώνες που μπορεί να κρίνουν την συμμετοχή τους στα πλέι οφ ή ακόμα και την κατάκτηση τίτλου.

 

Eastern Premier Soccer League

Νίκη τίτλου ή παράταση στην Eastern Premier Soccer League; Αυτό το ερώτημα θα απαντηθεί το βράδυ του Σαββάτου μετά τον αγώνα της Δόξας με τους Lansdowne Yonkers FC στην έδρα τους το Tibbetts Brook Park Field 3. Το ντέρμπι που θα ξεκινήσει στις 7:00 pm αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Δόξα με νίκη να σφραγίσει τον τίτλο του πρωταθλήματος. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι «μαυραετοί» θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία στις 22 Μαΐου κόντρα στην προτελευταία Scots-American AC.

Βέβαια υπάρχει και η ένσταση που έχει καταθέσει ο Γκρικ Αμέρικαν κατά της έφεσης που κέρδισε η Δόξα για την συμμετοχή παίκτη του «Ιστορικού» που δεν είχε δικαίωμα στο παιχνίδι με τους «μαυραετούς» και αν την κερδίσει ο Γκρικ Αμέρικαν η Δόξα θα χάσει τρεις βαθμούς, αλλά όλα δείχνουν ότι η απόφαση μάλλον θα… περιμένει τα αποτελέσματα.

Την Κυριακή (15/5) και μάλιστα την ίδια ώρα (8:00 pm) αγωνίζονται και οι άλλες δύο ομάδες μας, έχοντας τον ίδιο στόχο, την νίκη. Στο Randalls Island Field 75 ο Παγκύπριος έχει -θεωρητικά- εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό New Amsterdam FC II και με νίκη παραμένει δεύτερος, ενώ «ποντάρει» σε ήττα της Δόξας για να την πλησιάσει στην κορυφή. Στο Roosevelt Island Octagon ο Γκρικ Αμέρικαν φιλοξενείται από την Zum Schneider FC 03. Ο «Ιστορικός» θέλει μόνο νίκη απέναντι στους «Γερμανούς» και στην επόμενη αγωνιστική για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν.

 

Κοσμοπόλιταν Λιγκ

Δύσκολα παιχνίδια περιμένουν Παγκύπριο Ανω των 30 και Πανάθα USA στην 3η κατηγορία αλλά μπορούν να πάρουν τις νίκες. Το Σάββατο (14/5) στις 8:00 pm στο Astoria Park ο Παγκύπριος φιλοξενεί την Laberia FC που είναι κοντά στην βαθμολογία αλλά μπορεί να πάρει τη νίκη που θα κρατήσει δεύτερος και ίσως πρώτο. Μία μέρα αργότερα (Κυριακή 15/5) στις 12:00 pm η Πανάθα USA υποδέχεται στο Randalls Island Field 75 την NY Croatia και έχει πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία ακόμα «ταρίφα».

Ντέρμπι κορυφής για την άλλη ομάδα του Παγκυπρίου στην 4η κατηγορία. Την Κυριακή στις 8:00 pm η ομογενειακή ομάδα παίζει στο Astoria Park με την Central Park Rangers Young Boys με την οποία βρίσκονται στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Τέλος στην Ανω των 40 κατηγορία ντέρμπι περιμένει και τους «θρύλους» της Δόξας. Την Κυριακή στις 7:00 pm στο Randalls Island Field 70 η ελληνική ομάδα φιλοξενείται από τους Manhattan Kickers Legends στο πιο σημαντικό παιχνίδι της κορυφής.

 

Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ

Εκτός έδρας ντέρμπι περιμένει και τις δύο ομάδες μας στην Πρέμιερ Κατηγορία, την ερχόμενη Κυριακή (15/5). Στις 11.00 στο Medford Athletic Complex Field #1 ο Ολυμπιακός Νέας Υόρκης φιλοξενείται από την προτελευταία Glen Cove και μπορεί να πάρει το… διπλό. Στις 4:00 pm έχουμε το πιο σημαντικό και πιο καθοριστικό παιχνίδι για τη Λέρο. Η «νησιωτική» ομάδα παίζει με την γηπεδούχο BW Gottschee στο Flushing Memorial High School Field #1 και με νίκη την προσπερνάει και μπαίνει στην τριάδα των πλέι οφ, σφραγίζοντας την συνέχειά της και την προσπάθειά της για κατάκτηση του τίτλου. Πάντως ο φυσικός ηγέτης της Λέρου, Τάκης Ρίζος έχει κάνει… κατάσταση με παραδοσιακό φαγοπότι και η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους.

Ματς – κλειδί για τον Αστέρα Τρίπολης Νέας Υόρκης στην 1η Κατηγορία. Την Κυριακή στις 5:00 pm η «γαλαζοκίτρινη» ομάδα παίζει με την Port Jefferson 1 στο Heritage Park / «The Wedge» Field #1. Το παιχνίδι είναι ντέρμπι για τους πρωτοπόρους μας, όμως με νίκη σφραγίζουν μαθηματικά την συμμετοχή τους στα πλέι οφ, που οδηγούν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην Ανω των 30 κατηγορία οι Μέγας Αλέξανδρος και Γκρικ Αμέρικαν έχουν διαφορετικό… έργο. Την Κυριακή στις 12:00 pm ο Μέγας Αλέξανδρος φιλοξενεί στο Flushing Memorial High School Field #1 την Rosedale United FC O-30 και έχει πολύ καλή ευκαιρία να πάρει ένα… άνετο «τρίποντο» νίκης. Αντίθετα, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δηλαδή στις 2:00 pm ο «Ιστορικός» έχει πολύ δύσκολο έργο. Στο Flushing Memorial High School Field #1 ο Γκρικ Αμέρικαν υποδέχεται την πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του Glen Cove O-30.

Τέλος στην Ανω των 50 ετών και οι δύο ομάδες μας έχουν τους χειρότερους αντιπάλους. Την Κυριακή στις 10:00 am (πριν τον αγώνα της Ανω των 30 ομάδας) ο Μέγας Αλέξανδρος φιλοξενεί στο Flushing Memorial High School Field #1 την NY Hota Bavarians O-50 που βρίσκεται στη 2η θέση και έχει βλέψεις πρωτιάς. Στις 8:00 pm ο Ολυμπιακός Νέας Υόρκης παίζει με την Massapequa SC O-50 στο Field of Dreams – Massapequa Field #1. Το έργο της ομάδας του Πέτρου Λαγωνίκα είναι πολύ δύσκολο γιατί η Massapequa είναι πρωτοπόρος με 11 νίκες σε 13 αγώνες, αλλά ο έμπειρος προπονητής έχει πάντα «άσους» στο μανίκι του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με επιμέρους σκορ 10-28 στην 4η περίοδο, μέσα στην.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ