x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εκ των υστέρων

Σαράντα δύο χρόνια (ούτε ένα, ούτε δύο δηλαδή) την είχε κλεισμένη μέσα στο διαμέρισμα στη Λάρισα την κόρη της μια 76χρονη και η τραγωδία αποκαλύφθηκε μόλις η μάνα αποδήμησε εις Κύριον. Είμαι βέβαιος ότι πλέον τα στόματα θα λυθούν και όλοι θα αρχίσουν να λένε τι ήξεραν. Ιδίως στις μικρές κοινωνίες όλοι ξέρουν τι γίνεται, σε βαθμό που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν αυτό που λέμε «ιδιωτικότητα» υπάρχει. Τώρα όμως και να μιλήσουν είναι αργά. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει ως κοινωνία είναι γιατί δεν μιλούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το κακό είναι ότι θα «προβληματιστούμε» μια-δυο ημέρες και μετά θα ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο, ώσπου βέβαια να εμφανιστεί κάποια παρόμοια περίπτωση.

Μυστήρια

Δεν θα υποπέσω στον πειρασμό της γκρίνιας, το αναφέρω μόνο όμως ως γεγονός: η ακρίβεια στον τουρισμό είναι κάτι το πρωτοφανές. Χθες ήρθα σε επαφή με ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Σοκ. 30-40% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι. Για να μεταφέρεις ένα αυτοκίνητο σε νησί χρειάζεσαι το λιγότερο 100 ευρώ. Αρα μια τετραμελής οικογένεια (αν υπολογίσουμε το εισιτήριο κατ’ άτομο στα 60 ευρώ) θέλει μόνο για μεταφορά 600 ευρώ. Και η διαμονή; Αλλη πληγή από εκεί. Με 100 ευρώ τη βραδιά δεν βρίσκεις ούτε αποθήκη (κατά κυριολεξία). Με όλα αυτά ως δεδομένα υπάρχει ένα μυστήριο: πώς γίνεται και τα πάντα είναι κλεισμένα; Στα ακτοπλοϊκά υπάρχουν δρομολόγια για τα οποία οι πράκτορες σε ενημερώνουν ότι δεν υπάρχουν εισιτήρια ούτε για δείγμα. Ως προς τα καταλύματα, υπάρχουν νησιά (και δεν εννοώ τα συνήθη ύποπτα Μύκονο και Σαντορίνη) που σε λίγο θα αναρτήσουν ταμπέλα στο λιμάνι τους που θα λέει ότι δεν χωράει ούτε μισός επισκέπτης. Μήπως τελικά είμαστε πλούσιοι στην Ελλάδα και δεν το έχουμε πάρει μυρωδιά;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Τσίπρας είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας