x
 

Διεθνή

Πρωταθλήτριες Κόσμου οι Αμερικανίδες στο Σίδνεϊ, 83-61 την Κίνα στον τελικό

01 Οκτωβρίου 2022

Πρωταθλήτρια κόσμου για 11η φορά στην ιστορία της και τέταρτη διαδοχική στέφθηκε σήμερα η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ. Οι Αμερικανίδες νίκησαν 83-61 την Κίνα, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη στο «Superdome» του Σίδνεϊ, και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, ενώ εξασφάλισαν και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Η Κίνα προσπάθησε να προβάλει αντίσταση στην ομάδα των ΗΠΑ και ακολουθούσε στο σκορ από κοντινή απόσταση στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου. Περίπου 3,5 λεπτά πριν τη λήξη της 2ης περιόδου το ασιατικό συγκρότημα βρισκόταν στο -5 (33-28), ωστόσο στη συνέχεια οι Αμερικανίδες «άνοιξαν» τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (39-28, 2:18’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου) και τα πράγματα πήραν το… δρόμο τους, με το προβάδισμα των νικητριών να φτάνει στη διάρκεια του αγώνα μέχρι και το +29.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 33-43, 47-68, 61-83.

Οι Αμερικανίδες είχαν τέσσερις παίκτριες με διψήφιο αριθμό πόντων, με καλύτερες τις Εϊτζα Γουίλσον (19π.) και Κέλσι Πλαμ (17π.). Από πλευράς της Κίνας, κορυφαία ήταν η Γιουέρου Λι, η οποία τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Στο μεταξύ, η «οικοδέσποινα» Αυστραλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας του Καναδά με 95-65 στον «μικρό τελικό».

Το παιχνίδι αυτό ήταν το τελευταίο στη σπουδαία καριέρα της Λόρεν Τζάκσον, η οποία πραγματοποίησε μια… ονειρεμένη εμφάνιση και με 30 πόντους και επτά ριμπάουντ οδήγησε τις «Opals» στη νίκη, με αποτέλεσμα να δεχθεί το «standing ovation» από τους περίπου 10.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, όταν αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Παράλληλα, έφτασε τα 43 παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών και «έπιασε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τη Βραζιλιάνα Τζάνεθ Ντος Σάντος Αρκαΐν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενα ακόμα μοναδικό Ελληνο-Ορθόδοξο Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Αρχιεπισκοπής έλαβε τέλος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ