Επίθεση Σαμαρά εναντίον της κυβέρνησης

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα...

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ελεύθερος», ο πρόεδρος της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι φούσκωσε το έλλειμα για πολιτικούς λόγους. Επίσης, κατηγορεί την κυβέρνηση για σπασμωδικές κινήσεις και πως δεν έχει σχέδιο για να βγάλει την χώρα από την κρίση. Η εκτόξευση των σπρεντ δεν αντανακλά μόνο τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Αντανακλά πρωτίστως, πλέον, τους κακούς τους πολύ κακούς χειρισμούς που έκανε η νέα κυβέρνηση τους τελευταίους τρεις μήνες τονίζει ο κ. Σαμαράς.
Μεγάλες χαρακτηρίζει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του ίδιου του Γ. Παπανδρέου στο αγροτικό.
Εγώ που βρίσκομαι απέναντί του τώρα δεν πήγα στα μπλόκα να αβαντάρω τους αγρότες. Το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες. Γιατί ξεγέλασε τον κόσμο – και όχι μόνο τους αγρότες – έταξε τα πάντα όταν γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι οι υποσχέσεις του είναι χωρίς αντίκρισμα.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι το κόμμα του δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ενώ στηρίζει εκ νέου τον πρωην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

*quot;Δεν κουράστηκαν ορισμένοι – και δεν αναφέρομαι σε στελέχη της ΝΔ, αναφέρομαι στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ – να προσπαθούν για λόγους δημιουργίας επίπλαστων εντυπώσεων να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα και το ήθος ενός σημαντικού ηγέτη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή;*quot; είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μετά από ερώτηση για αιχμές που αφήνουν κάποιοι κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι κανένα στέλεχος της ΝΔ δεν αμφισβητεί και ούτε διανοείται να αμφισβητήσει την ακεραιότητα, το ήθος και την προσφορά στον τόπο του Κώστα Καραμανλή, ενώ τόνισε ότι αυτό δήλωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν κάποια ΜΜΕ απομονώνουν φράσεις ή τις παρερμηνεύουν ή διαστρεβλώνουν το μήνυμά τους, αυτό δεν αφορά τη ΝΔ, ενώ ανέφερε πως σωστά έχει ξεκαθαριστεί από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού ότι *quot;αυτή η περίφημη επιστολή είναι τυπική και μία από τις χιλιάδες που έφυγαν από το γραφείο της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή προς χιλιάδες παραλήπτες*quot;.

Ο κ. Παπαγιωτόπουλος είπε ότι η ΝΔ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και πως η έρευνα για τη Siemens πρέπει να ασχοληθεί και με τις συμβάσεις που έγιναν *quot;γιατί αυτοί που έδωσαν χρήματα σε κάποια κατεύθυνση δεν τα έδωσαν για αγαθοεργίες, αλλά για να πετύχουν ανταλλάγματα*quot;.

*quot;Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά τρικ και τις κατασκευασμένες βολές κύκλοι του ΠΑΣΟΚ*quot;, συνέχισε και υπενθύμισε ότι οι συμβάσεις της Siemens με το Δημόσιο έγιναν επί ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλεχος του σημερινού κυβερνώντος κόμματος έχει ομολογήσει ότι πήρε χρήματα και τα κατέθεσε στο κόμμα του. *quot;Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ζητά έρευνα προς κάθε κατεύθυνση. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανησυχούν. Όχι η ΝΔ*quot;, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Εξάλλου, συνάντηση με τον Ελληνα επίτροπο στην ΕΕ Σταύρο Δήμα είχε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Δήμας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε πως συζήτησαν για θέματα σχετικά με την ΕΕ και πως ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για την πορεία των κλιματικών αλλαγών μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης. Είπε ότι μίλησαν και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και για την οικονομία και τη γεωργία.

Επίσης ο κ. Δήμας τόνισε πως μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παραμένει επίτροπος και θα κάνει τη δουλειά του μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Σε ερώτηση για την πορεία της χώρας και της οικονομίας μας, τόνισε πως *quot;όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση*quot;. Σημείωσε δε ότι είμαστε χώρα με έξυπνο και εργατικό λαό και όλοι πρέπει να εργαστούμε και να πάμε μπροστά. *quot;Ας βλέπουμε μπροστά, ας δουλέψουμε όλοι μαζί*quot;, κατέληξε.

Δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας πως ο κ. Δήμας είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και την παράταξη της ΝΔ, *quot;από την οποία προέρχεται και έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά*quot;.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι στη συνεργασία του κ. Δήμα με τον κ. Σαμαρά ήταν παρών και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

*quot;Διάλογος με τους αγρότες άμεσα*quot;

Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντήθηκε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε πως έγινε εποικοδομητική συζήτηση με αναφορά σε όλα τα θέματα της αγοράς όπως τη ρευστότητα, τη μείωση της κατανάλωσης, το ασφαλιστικό, το φορολογικό. Είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς κατέγραψε τις θέσεις της ΕΣΕΕ, ότι ήταν γνώστης πολλών θεμάτων και ότι έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το φορολογικό.

Εξάλλου, την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συναντήθηκε με αγροτοσυνδικαλιστές από την Ηπειρο και τη Θεσσαλία, κάλεσε τον πρωθυπουργό *quot;να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους αγρότες, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους*quot;.

*quot;Ο κόμπος έφθασε στο χτένι*quot;, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Α. Σαμαράς και υπενθύμισε πως η ΝΔ είχε στηρίξει τους αγρότες πέρυσι, όπως κάνει και φέτος, βλέποντας, όμως, το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας, το κόμμα λέει όχι στον αποκλεισμό της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των αγροτών Χρήστος Σιδηρόπουλος, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε πως «τα αγροτικά μηχανήματα δεν θα ξεκολλήσουν, αν δεν λυθούν τα οικονομικά αιτήματα των αγροτών».

Οι αγρότες ενημέρωσαν τον κ.Σαμαρά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν τη στήριξή του, αλλά και τη μεσολάβησή του, προς τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Δημοσίευση των επιστολών*quot;

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη δημοσίευση των επιστολών που έχουν ανταλλάξει οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της Τουρκίας *quot;προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους η πολιτική ηγεσία της χώρας, ώστε να τοποθετηθεί υπεύθυνα για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων*quot;.

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

*quot;Έντονο προβληματισμό προκαλεί η απόκρυψη του συνολικού περιεχομένου των επιστολών που αντάλλαξαν οι Πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, επικείμενης μάλιστα της συνάντησης των δύο στο Νταβός και της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

Ενισχύεται έτσι η εντύπωση, που από καιρό είχα επισημάνει, ότι η χώρα μας διολισθαίνει σε διμερή διάλογο με την Τουρκία, εφ’ όλης της ύλης και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Και τούτο, την ώρα που η Τουρκία σαφέστατα προσθέτει ολοένα και περισσότερα ‘’προβλήματα και διεκδικήσεις’’ στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: ΝΕΤ, ΑΝΑ-ΜΠΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available