Στη Βουλή το πόρισμα για τα δημοσιονομικά στατιστικά

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής, που σύστησε με υπουργική απόφασή του στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καταγράψει το πρόβλημα των δημοσιονομικών στ...

ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απέστειλε χθες στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, το πόρισμα της ανεξάρτητης Επιτροπής, που σύστησε με υπουργική απόφασή του στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καταγράψει το πρόβλημα των δημοσιονομικών στατιστικών και να κάνει προτάσεις θεσμικών παρεμβάσεων.
Το πόρισμα, αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και ανάλογα με τις ευθύνες που θα προκύψουν θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, καθώς τα στατιστικά της Ελλάδας έχουν στοιχίσει στην αξιοπιστία της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι την Επιτροπή που συστάθηκε για να συντάξει το εν λόγω πόρισμα, αποτελούν πρόσωπα από την Τράπεζα της Ελλάδος, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ελληνικής Eνωσης Τραπεζών, το Iδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
«Η διασφάλιση της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων αποτελεί υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την αλήθεια για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας», ανέφερε το σχετικό ανακοινωθέν από το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι στο πόρισμα που κατέθεσε η Επιτροπή στον Υπουργό Οικονομικών, «αναδεικνύονται τα μεγάλα προβλήματα παραγωγής και δημοσιοποίησης των στατιστικών στοιχείων, αποδίδονται ευθύνες για τις πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια και γίνονται χρήσιμες προτάσεις για το μέλλον».
«Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται αυτές τις προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση ενός Προγράμματος Δράσης, που θα οριστικοποιηθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Eurostat), για να μην επιτρέψει την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον», κατέληγε η ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available