x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Στερνό αντίο στον Γιάννη Παπαδόπουλο

Κύριε Διευθυντά,

Εφυγε πρόσφατα από κοντά μας ένας πολύ αγαπητός φίλος και πραγματικός αδελφός που διαβιούσε εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος του Γεωργίου.

Αγωνιστής για τη ζωή και την οικογένεια. Αγωνιστής για τους ανθρώπους που είχαν την ανάγκη, τους οποίους συμπαραστεκόταν και βοηθούσε από το δικό του μετερίζι, ιδιαίτερα τους αδύναμους, χωρίς καμμιά ιδιοτέλεια.

Εφυγε πλήρης ημερών εν ηρεμία.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στο Σιδηρόνερο Δράμας. Στα χρόνια του πολέμου όπου οι Βούλγαροι λυμαίνονται και θέλουν να κατακτήσουν τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και ευρύτερα, σφαγιάζοντας παράλληλα όποιους δεν τους ακολουθούσαν. Ετσι η οικογένειά του αναγκάζεται και εγκαταλείπει την πατρώα γη και εγκαθίσταται στην Κατερίνη.

Η οικογένειά του ήταν αγροτική και το ίδιο έπραττε και στην Κατερίνη, καλλιεργώντας κάποια χωράφια που τους έδωσε το κράτος στην περιοχή του Ανδριανού. Παράλληλα, ο πατέρας του ασχολείτο με το εμπόριο των ζώων.

Τον Γιάννη τον συναντώ πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Κατερίνης και πολύ γρήγορα με τίμησε με τη φιλία του. Με τον καιρό η φιλία μας γίνεται πολλή δυνατή. Με την ολοκλήρωση των γυμνασιακών σπουδών μεταβαίνουμε μαζί στην Ιταλία για σπουδές.

Συμπορευόμαστε στον κοινό αγώνα της επιβίωσης, μέσα από τις ταλαιπωρίες και δυσκολίες, κυρίως οικονομικές λόγω των δυσχερειών που αντιμετωπίζαμε από την αδυναμία των δικών μας που μοχθούσαν στις αγροτικές καλλιέργειες.

Απότομα πριν φτάσουμε στο τέλος των σπουδών μας, ο Γιάννης λαμβάνει τη μεγάλη απόφαση και φύγει στην Αμερική, για να συνεχίσει τους στόχους του. Παντρεύεται και δημιουργεί μια άριστη οικογένεια, συνεχίζοντας τον αγώνα της ζωής.

Δεν τα πήγε άσχημα. Τα έβγαλε πέρα με καλές αποδόσεις, σπούδασε τα παιδιά του τα οποία διαβιούν και προκόβουν στην Αμερική. Ζούσε πολύ καλά, χωρίς ποτέ να ξεχνά τη Ελλάδα.

Επικοινωνούσαμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Το χειμώνα ζούσε στη Φλόριδα και το καλοκαίρι στη Βοστώνη κοντά στον γιο του. Και ενώ όλα πήγαιναν καλά και φτιάχναμε όνειρα και προγράμματα για το προσεχές καλοκαίρι όπου και θα ερχόταν στην πατρίδα, μας ήρθε αναπάντεχα η είδηση του χαμού του.

Δυστυχώς αυτή είναι η ζωή. Ετσι έφυγε ο αγαπητός φίλος. Εν ηρεμία, χωρίς πολλές ταλαιπωρίες όπως ήταν άλλωστε και η επιθυμία του.

Είναι αδύνατο να ξεχάσουμε τον αείμνηστο Γιάννη. Οπως και το τι έχει κάνει και πρόσφερε ιδιαίτερα στους κορυφαίους αγώνες για τον Ποντιακό πολιτισμό, για τον οποίο αφιέρωσε ένα σημαντικό μέρος της ζωής του, γεγονός που αναγνωρίστηκε από τον απόδημο Ελληνισμό.

Εγώ και η οικογένειά μου δεν θα τον ξεχάσουμε. Προσευχόμαστε στον Θεό. Το ταξίδι του να είναι αυτό που του πρέπει. Ο Θεός να δώσει δύναμη στα παιδιά του και πάντα να τον θυμούνται.

Με πολλή αγάπη,

Οικογένεια Μενελάου Τερζόπουλου

Ιατρού και πρ. Δημάρχου Κατερίνης

Κατερίνη, Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε πρόσφατα την επέκταση μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου 2024, της «άδειας» της «εταιρείας» με την ονομασία «Selin Tourism Ltd» για διαχείριση του καζίνο του ξενοδοχείου «Oscar Resort» στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ