Ολο και περισσότεροι πηγαίνουν στη δουλειά με τα πόδια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Νιου Γιορκ Τάιμς). Ολο και περισσότεροι Νεοϋορκέζοι επιλέγουν το τελευταίο διάστημα να πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα πόδια, προκειμένου να μειώνουν το κόστος των μετακινήσεων, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από έκθεση του Κέντρου για την Οικονομική Ευκαιρία. Από τα αξιοσημείωτα, εξάλλου, της ίδιας έκθεσης είναι ότι το ταξί είνα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (*quot;Νιου Γιορκ Τάιμς*quot;). Ολο και περισσότεροι Νεοϋορκέζοι επιλέγουν το τελευταίο διάστημα να πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα πόδια, προκειμένου να μειώνουν το κόστος των μετακινήσεων, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από έκθεση του Κέντρου για την Οικονομική Ευκαιρία.
Από τα αξιοσημείωτα, εξάλλου, της ίδιας έκθεσης είναι ότι το ταξί είναι το πιο ακριβό μέσο μεταφοράς για όσους κινούνται στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το συγκεκριμένο μέσο το χρησιμοποιούν για να πηγαίνουν στη δουλειά τους μόνο το 1% από τα 4,3 εκατομμύρια εργαζομένων.
Από τα στοιχεία μάλιστα προκύπτει ότι αυτοί που πηγαίνουν στη δουλειά με τα πόδια είναι δέκα φορές περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν το ταξί.
*lt;Η όλη κατάσταση μου θυμίζει ένα παλιό ανέκδοτο για την πόλη της Νέας Υόρκης», λέει ο συγκοινωνιολόγος, Σάμιουλ Σβαρτζ: *lt;‘Να περπατήσουμε ή έχουμε χρόνο να πάρουμε ένα ταξί;’. Αυτοί που μπορούν να αντέξουν οικονομικά το ταξί έχουν την πολυτέλεια να έχουν το χρόνο με το μέρος τους’».
Μέσα σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε το Κέντρο για την Οικονομική Ευκαιρία και στην οποία γίνεται υπολογισμός του κόστους διαβίωσης στη Νέα Υόρκη, μεγάλο μέρος καταλαμβάνει το κόστος των μετακινήσεων.
Πιο συγκεκριμένα, το μέσο ετήσιο κόστος μετακίνησης με ταξί από και προς τη δουλειά για το έτος 2008 ήταν 4.704 δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό που είναι σχεδόν διπλάσιο από το κόστος που απαιτείται για μετακίνηση με οποιοδήποτε άλλο μέσο μετακίνησης που υπολογίζεται στα 2.163 δολάρια.
Υστερα από αυτό, το πιο ακριβό μέσο μετακίνησης είναι η μηχανή με 1.449 δολάρια και μετά το αυτοκίνητο (με κόστος 1.932 δολάρια).
Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο κόστος συμπεριλαμβάνονται τα διόδια αλλά όχι η στάθμευση.
Τα στοιχεία αυτά που συμπεριέλαβε στην έκθεσή του το Κέντρο για την Οικονομική Ευκαιρία βασίστηκε σε δεδομένα από το *lt;Census Bureau’s American Community Survey».
Ενώ περίπου 900.000 Νεοϋορκέζοι ή ποσοστό 21% ανέφεραν ότι οδηγούν μόνοι τους προς τη δουλειά, λιγότεροι από 2.000 ή ποσοστό 0,4% είπαν ότι πηγαίνουν στη δουλειά με τη μηχανή τους.
Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η δημοτική Αρχή της Νέας Υόρκης τάσσεται ενθουσιωδώς υπέρ της χρήσης του ποδηλάτου, μόνο 24.000 Νεοϋορκέζοι, ή ποσοστό μόλις του 0,6% δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν το ποδήλατο για να πάνε στις δουλειές τους.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ακόμα και αυτό το μικρό ποσοστό είναι 33% αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο πριν από δύο χρόνια.
Από τα στοιχεία, εξάλλου, προκύπτει ότι οι μισοί περίπου Νεοϋορκέζοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στις δουλειές τους.
Από αυτούς, το 37% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το μετρό και το 11% χρησιμοποιεί τα λεωφορεία. Και για τις δύο αυτές κατηγορίες το ετήσιο κόστος ανέρχεται σε 965 δολάρια.
Είναι περιττό να αναφερθεί ότι το κόστος της χρήσης του ποδηλάτου είναι μηδενικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available