Πέθανε ο Ronnie James Dio

NEA YΟΡΚΗ. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της ροκ και μέταλ σκηνής, ο Ronnie James Dio έχασε τη μάχη για τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 67 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο του στομάχου.

Την είδηση του θανάτου του, ανακοίνωσε η σύζυγος και μάνατζέρ του Γουέντι με τα εξής λόγια: «Σήμερα η καρδιά μου έχει σπάσει, ο Ρόνι πέθανε στις 7:45 την Κυριακή 16 Μαϊου. Πολλοί φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο αντίο πριν πεθάνει ειρηνικά. Ήξερε πολύ καλά πόσο αγαπητός ήταν από όλους. Ευχαριστούμε για την αγάπη και την υποστήριξη που μας έχετε δώσει. Παρακαλώ δώστε μου μερικές ημέρες να αντιμετωπίσω την απώλεια του. Να ξέρετε σας αγαπούσε όλους και η μουσική του θα ζήσει για πάντα».

Ο θάνατος του Dio συγκλόνισε τον κόσμο, αφού ήταν μία από τις σπουδαιότερες φωνές της ροκ. Κομβικό σημείο στην καριέρα του ήταν όταν η μπάντα του, Eλφ, άνοιξαν συναυλία των Deep Purple το 1969. Στη συνέχεια δημιούργησε το συγκρότημα Rainbow με τον Ritchie Blackmore και το 1979, έφυγε από το συγκρότημα για να ενσωματωθεί στους Black Sabbath.

[293]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available