Καταργείται η ισόβια ποινή για ανηλίκους που δεν κατηγορούνται για φόνο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ(«Ασοσιέιτεντ Πρες»).Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε ως αντισυνταγματική την ποινή των ισόβιων δεσμών χωρίς δικαίωμα αναστολής για τους ανηλίκους που δεν έχουν διαπράξει φόνο. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η επιβολή ισοβίων χωρίς αναστολή σε τέτοιες περιπτώσεις παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγο

OYAΣΙΓΚΤΟΝ(«Ασοσιέιτεντ Πρες»).Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απαγόρευσε ως αντισυνταγματική την ποινή των ισόβιων δεσμών χωρίς δικαίωμα αναστολής για τους ανηλίκους που δεν έχουν διαπράξει φόνο.
Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η επιβολή ισοβίων χωρίς αναστολή σε τέτοιες περιπτώσεις παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει τη *lt;σκληρή και ασυνήθιστη*gt; τιμωρία των κατηγορουμένων.
Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ 111 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς δικαίωμα αναστολής της ποινής για εγκλήματα -όχι φόνους- που διέπραξαν πριν ενηλικιωθούν. Περίπου το 70% από αυτούς κρατούνται σε φυλακές της Φλόριδας.
Το Δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή εξετάζοντας την υπόθεση ενός νέου που ήταν 16 ετών όταν διέπραξε ένοπλη ληστεία και ένα άλλο αδίκημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available