Κερδοφορία ανακοίνωσε για πρώτη φορά από το 2007 η General Motors

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («Ασοσιέιτεντ Πρες»). Η General Motors ανακοίνωσε χθες κέρδη 865 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που είναι η πρώτη κερδοφόρα περίοδος για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το 2007. Η εταιρεία, που είχε διασωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, είδε τα έσοδά της να καταγράφουν άνοδο κατά 4

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («Ασοσιέιτεντ Πρες»). Η General Motors ανακοίνωσε χθες κέρδη 865 εκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που είναι η πρώτη κερδοφόρα περίοδος για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το 2007.
Η εταιρεία, που είχε διασωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι, είδε τα έσοδά της να καταγράφουν άνοδο κατά 40%, σε σύγκριση με πέρυσι, στα 31,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως εξαιτίας της βελτίωσης των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική.
Τα κέρδη του τριμήνου συγκρίνονται με τις ζημίες 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν η αυτοκινητοβιομηχανία, η μεγαλύτερη στις ΗΠΑ, κάνει αίτηση για χρεοκοπία πριν από ένα χρόνο.
*lt;Είμαστε ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις στο πρώτο τρίμηνο και ιδιαίτερα με την επίτευξη κερδοφορίας*gt;, δήλωσε ο Κρις Λίντελ, αντιπρόεδρος και επικεφαλής των οικονομικών της General Motors, ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία εξακολουθεί να έχει το 18,4% του μεριδίου της αμερικανικής και το 11,2% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου.
Εν τω μεταξύ, σύμβουλο για την αρχική δημόσια εγγραφή της General Motors φέρεται να αναζητεί το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ», που επικαλείται πηγές με άμεση γνώση της υπόθεσης, μεταξύ των επιχειρήσεων που έχει προσεγγίσει το υπουργείο για να αναλάβουν το ρόλο του συμβούλου είναι οι Greenhill *amp; Co., Lazard Ltd και Perella Weinberg Partners.
Η GM, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ, είχε λάβει κεφάλαια στήριξης ύψους 50 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση, η οποία και απέκτησε τον έλεγχο μετοχικού μεριδίου 61%.
Πριν από ένα μήνα ο διευθύνων σύμβουλος Eντ Γουίτακερ είχε δηλώσει ύστερα από συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας, Τίμοθι Γκάιτνερ, ότι υπάρχει *lt;πραγματική πιθανότητα*gt; για εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο τους επόμενους μήνες ή το 2011.
Εν τω μεταξύ, η αμερικανική Οικονομία έχει αρχίσει να βγαίνει από τη χειρότερη κρίση της από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του 30, αλλά εξακολουθεί να χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω βήματα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να αναχαιτιστεί μια κρίση στην αγορά εργασίας, δήλωσε η επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα Κριστίνα Ρόμερ.
*lt;Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα δεν είναι να υποχωρήσει η υποστήριξη, αλλά να υπάρξουν περαιτέρω στοχευμένες ενέργειες που θα βοηθήσουν τον ιδιωτικό τομέα να ανακάμψει πιο δραστικά*gt;, δήλωσε η Ρόμερ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων του Λευκού Οίκου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available