Οι οικονομικές δυσκολίες δεν πτοούν τους Αμερικανούς που θέλουν να πάνε διακοπές

OYΑΣΙΓΚΤΟΝ («ΑΠΕ»). Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πρόκειται να πτοηθούν από την οικονομική κρίση και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην χαλάσουν τις διακοπές τους, όπου μάλιστα σκοπεύουν να δαπανήσουν χίλια δολάρια το άτομο για να ταξιδέψουν, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση. Περισσότεροι από τους μισούς από τους δύο χιλιάδες ερωτηθέντες από την εταιρεία ταξ

OYΑΣΙΓΚΤΟΝ («ΑΠΕ»). Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πρόκειται να πτοηθούν από την οικονομική κρίση και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην χαλάσουν τις διακοπές τους, όπου μάλιστα σκοπεύουν να δαπανήσουν χίλια δολάρια το άτομο για να ταξιδέψουν, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση.
Περισσότεροι από τους μισούς από τους δύο χιλιάδες ερωτηθέντες από την εταιρεία ταξιδιών Αμέρικαν Εξπρές ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να πάνε οικογενειακά διακοπές, ενώ το 26% θα επιλέξει διακοπές με άλλα ζευγάρια και το 10% θα κάνει διακοπές σε φίλους.
«Οι καλοκαιρινές διακοπές και ειδικά οι οικογενειακές διακοπές εξακολουθούν να υφίστανται και για φέτος» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας ταξιδίων Αμέρικαν Τράβελ.
«Ο κόσμος έχει πάθος με τα ταξίδια και έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν αιματηρές οικονομίες, να μειώσουν το κόστος ταξιδιού, αλλά να πάνε διακοπές έστω και φιλοξενούμενοι σε φίλους» ανέφερε η ίδια πηγή.
Παρά το γεγονός ότι όλοι δηλώνουν πως επιθυμούν και θα πάνε διακοπές τα χρήματα παραμένουν ένα δύσκολο θέμα. Μια τετραμελής οικογένεια σκοπεύει να δαπανήσει περίπου τέσσερις χιλιάδες δολάρια συνολικά ενώ οι πιο ευκατάστατοι ανεβάζουν το κόστος σε 6.400 δολάρια για τέσσερα άτομα.
Το 90% των ερωτηθέντων προτίθεται να περάσει τις διακοπές εντός της χώρας και μόνο το 4% επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Το 6% θέλει να επισκεφθεί την Καραϊβική και το 5% τον Καναδά.
Το 11% θα μείνει στο σπίτι του και απλώς στις διακοπές θα επισκεφθεί τοπικά αξιοθέατα ενώ μόνο το 4% θα κάνει διακοπές επιμόρφωσης.
Για να μειωθεί το κόστος των διακοπών οι Αμερικανοί θα προτιμήσουν το αυτοκίνητο από το αεροπλάνο και θα μειώσουν τις ημέρες των διακοπών τους ενώ δηλώνουν πως εκεί που θα πάνε θα κάνουν λιγότερες εκδρομές και θα μειώσουν τις πολλές δραστηριότητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available