Οι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου δόθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο

Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής παρέδωσε τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου, στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν άλλοι 30 τόμοι. Φωτογραφία: ΓΤΠ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Τους τέσσερις πρώτους τόμους του Φακέλου της Κύπρου παρέδωσε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ΙΙ, o Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

«Θεωρούμε ότι το βιβλίο, ιδιαίτερα για σκοπούς αρχείου, έχει μια άλλη ιδιαίτερη αξία και για αυτό θεωρούμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου και η Ιερά Σύνοδος δικαιούνται να έχουν ένα αντίγραφο δεδομένου μάλιστα ότι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος έζησε τα γεγονότα και μάλιστα με τρόπο από ό,τι γνωρίζω δύσκολο και με πολύ θάρρος έχει υπερασπιστεί τη Δημοκρατία», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής παραδίδοντας τους τέσσερις τόμους.

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι και θετικό και παρήγορο ότι επιτέλους ήρθε στην επιφάνεια αυτό που απαιτούσε για τόσα χρόνια ο λαός μας και ευχήθηκε «να αποτυπώθηκε η πραγματικότητα» στους πρώτους αυτούς τόμους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «υπάρχουν άλλοι 30 τόμοι, θα μας πάρει πέραν του ενός έτους ακόμα για να ολοκληρωθεί το όλον έργο».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available