Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού της FED

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. Την απόφαση να επαναφέρει ορισμένα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας ανακοίνωσε τη Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα επαναφέρει ορισμένα από τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που είχε σταματήσει η εφαρμογή τους, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη που εκτιμά πως έχει τελμα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. Την απόφαση να επαναφέρει ορισμένα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας ανακοίνωσε τη Ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα επαναφέρει ορισμένα από τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που είχε σταματήσει η εφαρμογή τους, προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη που εκτιμά πως έχει τελματωθεί. «Ο ρυθμός της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας και της εργασίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες», τονίζει η Fed στο ανακοινωθέν της μετά το πέρας της συνόδου της για τη νομισματική πολιτική.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η Fed άφησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, που είναι σχεδόν μηδενικά από τον Δεκέμβριο του 2008 και επανέλαβε πως προβλέπεται να παραμείνουν στα επίπεδα αυτά για ακόμη πολύ καιρό.

Οι αρνητικές εκτιμήσεις για τη συγκυρία κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της ανάγκασε τη Fed να επαναφέρει κάποια από τα μέτρα που είχε αποσύρει νωρίτερα εντός του έτους.

Στο πνεύμα αυτό η Fed ανακοίνωσε πως πρόκειται να αγοράσει ξανά τίτλους κατασκευαστικών και οργανισμών χρηματοδότησης κατασκευαστικών εταιρειών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, τομείς που έχουν πληγεί από την κρίση. Επίσης ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο τα ομοσπονδιακά χρεόγραφα που κατέχει.

Τα μέτρα αυτά απώτερο στόχο έχουν να αποτρέψουν την νομισματική σύσφιξη καθώς θα επιτάχυνε την ημερομηνία λήξεως ορισμένων τίτλων που κατέχει η κεντρική τράπεζα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available